Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 2 decembrie. Climatologii au anunțat ca vremea va fi rece în regiunile extracarpatice, iar în sud-estul României vor fi precipitații mixte.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 2 decembrie: vremea în țară

Vineri, 2 decembrie, în regiunile extracarpatice va fi mai rece decât în zilele precedente. În sud-est vor fi precipitații mixte, la munte va fulgui și va fi ceață, iar în Moldova se va forma polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade Celsius.

Sâmbătă, 3 decembrie, temperaturile vor continua să crescă, îndeosebi în vest, parțial și în centrul teritoriului. Vor mai fi precipitații slabe în Banat și în estul Dobrogei. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 10 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 2 decembrie: vremea la București

Vineri, 2 decembrie, vor fi precipitații mixte în prima parte a zilei. Temperatura maximă va atinge valoarea de 3, cel mult 4 grade Celsius. Sâmbătă, 3 decembrie, vremea se menține mohorâtă și va fi ceață pe tot parcursul zilei. Temperatura maximă va atinge 5 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 2 decembrie: vremea la munte

La munte, vineri, 2 decembrie, vremea va fi închisă în majoritatea regiunilor. La altitudini mari va fi lapoviță și ninsoare, iar pe arii restrânse se va depune polei.


  • Sinaia - 1

  • Predeal - 1

  • Păltiniș - 2

  • Stâna de Vale - 4

Săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte.

Săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte.

Săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-est. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 19.12.2022 – 26.12.2022

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Decembrie 2022 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.