Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 16 noiembrie. Climatologii au transmis de când se răcește vremea.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 16 noiembrie: vremea în țară

Miercuri, 16 noiembrie, va fi mai cald în estul teritoriului față de restul țării, iar în vest, nord și centru se va înnora și vor fi ploi. La munte, vântul o să bată mai tare, iar pe creste o să fie lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor situa între 8 și 18 grade Celsius.

Joi, 17 noiembrie, se răcește în cea mai mare parte a țării, cu cele mai scăzute temperaturi în est. Vremea va fi închisă, în general, și ziua sunt anunțate precipitații, dar va da și ninsoare la munte. Temperaturile maxime se vor situa între 3 și 13 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 16 noiembrie: vremea la București

Miercuri, 16 noiembrie, 16 grade Celsius vor fi în termometre la amiază. De joi, 17 noiembrie, în schimb, temperaturile scad simțitor, ba chiar vor fi sub normalul perioadei. Maxima zilei va fi de 9 grade Celsius, iar amiaza va aduse și ploi.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 16 noiembrie: vremea la munte

La munte, tot de joi vor scădea temperaturile. Miercuri, însă, valorile termice vor fi plăcute. Spre seară și noaptea se va înnora și va ploua slab în masivele nord-vestice.


  • Sinaia - 9

  • Predeal - 11

  • Păltiniș - 10

  • Stâna de Vale - 11

Săptămâna 14.11.2022 – 21.11.2022

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane.

Săptămâna 21.11.2022 – 28.11.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.