Casa răsturnată este o construcție unică din România. Atracția cu acoperișul înfipt în pământ are o mulțime de vizitatori, iar cu ocazia Zilei Turismului, ne-am propus să vă vorbim despre ea și, de ce nu, să vă convingem să o adăugați pe lista locurilor pe care v-ați propus să le vedeți în perioada următoare. Așadar, pe 27 septembrie, 159 de state şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului. În felul acesta, la nivel mondial, este ocazia perfectă pentru a conștientiza importanța turismului, dar și potențialul acestuia de a promova prosperitatea și de a stimula dezvoltarea durabilă incluzivă. Ziua Mondială a Turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980, iar de atunci și până acum rolul turismului în ceea ce privește crearea unor locuri de muncă a fost, de foarte multe ori subestimat.

Casa răsturnată este unică în țara noastră

Cu ocazia Zilei Turismului care se apropie cu pași repezi, ne-am propus să aducem în atenția voastră singura casă din țara noastră care are acoperișul înfipt în pământ și care, după părerea multora, ar trebui să fie cunoscută și în afara țării. Vrem, de ce nu, să vă convingem să o vizitați, mai ales dacă sunteți un mare iubitor al călătoriilor și dacă ajungeți prin locurile respective. Căsuța a fost deja vizitată de o mulțime de oameni, de-a lungul timpului, iar cel care a construit-o de la zero și anume Alex Ducu, un antreprenor din comuna Bumbești-Pițic, este foarte mândru de ideea care i-a venit și se bucură că a putut face posibilă ridicarea unei astfel de construcții. Dacă în trecut oamenii putea să se bucure de casa răsturnată doar din afara ușilor, de mai bine de un an, aceștia o pot admira și din interior.

Nu doar în afara ei lucrurile sunt cu susul în jos la propriu, ci la fel și în interior, unde toate obiectele și mobilierul sunt așezate invers, pentru a da impresia de casă răsturnată în adevăratul sens al cuvântului. Dacă te-am făcut deja curios, să știi că ai putea să o vizitezi în oricare dintre zilele săptămânii, când ai puțin timp liber la dispoziție, de unul singura sau alături de prieteni și de familie. Căsuța răsturnată de la Ponoarele (Poienari)-Gorj poate fi văzută pentru suma de doar 15 lei. Este un loc spectaculos, unde îți poți face niște poze superbe care, în mod clar îți vor aduce sute de aprecieri pe rețelele sociale. Dacă ești o persoană activă pe rețelele sociale, ai putea încerca să faci un TikTok acolo, iar în felul acesta sigur vei ajuta și mai multe persoane să afle de existența acestei case unice în România.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

„Vă invităm să o vizitați la adresa Comuna Bumbești-Pitic sat Poienari, strada Dumbrava mică Nr 1 jud. Gorj, aproape de Pădurea Colorată. Știm că pare ireal, tocmai de aceea vă așteptăm!”, spunea Alex Ducu, în urmă cu ceva timp, conform paginaolteniei.ro.

Antreprenorul a muncit din greu pentru a-și îndeplini visul de a construi o casă precum cea din Comuna Bumbești-Pitic sat Poienari, strada Dumbrava mică Nr 1 jud. Gorj, aproape de Pădurea Colorată. A fost o vreme în care a lucrat chiar și în străinătate, pentru a reuși să strângă banii necesari. Ei bine, construcția și amenajarea acesteia a costat în jur de 12.000 de euro, iar în interior, Alex Ducu a susținut că a făcut eforturi considerabile pentru ca totul să arate fix așa cum și-a imaginat că va fi.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Pentru ca oamenii din toate colțurile țării să poată vizita casa respectivă și pentru a simți că se află cu „susul în jos”, au fost nevoie de trei luni de muncă. Proprietarul împreună cu unii dintre cei mai buni prieteni pe care îi are au făcut tot posibilul pentru a lipi de tavan obiecte de mobilier, vase, tot felul de alte lucruri, dar și un televizor care chiar funcționează, iar acest lucru îi impresionează și mai tare pe cei care aleg să viziteze Casa răsurnată. Turiștii au vorbit în repetate rânduri despre felul în care au fost impresionați de tot ceea ce au văzut, unora dintre ei nevenindu-le să creadă cât de multe ori eforturi s-au depus.

„Am avut impresia că stau pe acoperiş. Casa e complet răsturnată şi totuşi nu cazi! Foarte tare ideea și merită să vii ca să o vezi și să faci multe poze pentru rețelele sociale”, „Totul este fantastic! Foarte frumos și cred că au muncit mult! Bravo pentru idee și sper să le meargă foarte bine, să vină cât mai multă lume în Gorj, la Căsuța răsturnată! Aici, în Gorj, avem foarte multe lucruri, obiective turistice care pot fi vizitate!”, "Venim de la Băilești să vedem această minunată căsuță și acum s-a deschis și interiorul și mă bucur că suntem în premieră", "Am fost plecat în Turcia, am văzut casuța din exterior, am trecut pe lângă ea și mi-a plăcut, am căutat să văd dacă mai e la noi în țară și am văzut că nu este și am zis că trebuie să o fac eu", "E super frumos, nu am mai văzut așa ceva, e prima oară când vin aici", " Ceea ce a făcut cred că e unic în țară. E interesant, așa îmi doresc ca toți tinerii să facă la ei în țară ca să atragem turiștii la noi aici", "O banană, un servețel, un pahar, ce ați dori? Un măr, o cană cu vin? O creație deosebită.", au spus câțiva dintre cei care și-au făcut timp să vizite această construcție unică din țara noastră.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

O altă mare surpriză li se pregătește celor care doresc să viziteze construcția pe care a realizat-o Alex Ducu. Acesta s-a gândit chiar și la amenajarea unui un parc de aventură cu tiroliene pentru copii, undeva în apropierea căsuței, ceea ce înseamnă că tot mai multe persoane vor fi interesate să o viziteze și că nu se vor plictisi sub nicio formă. De asemenea, Alex Ducu a recunoscut că s-a inspirat de la o casă din Turcia și își amintește și acum, după ce a început să aibă succes, cum mulți dintre vecinii lui râdeau de ideea lui, înainte ca aceasta să prindă formă. Cel mai probabil, odată cu trecerea timpului, și-au dat seama că s-au înșelat în ceea ce îl privește, mai ales că obiectivul turistic este vizitat chiar și de 100 de oameni în fiecare weekend, ceea ce înseamnă enorm pentru antreprenor.

Citeste si:
Prețuri noul Volkswagen Tiguan în România: start de la 33.300 de euro
Prețuri noul Volkswagen...

„În august am început construcţia. Este făcută după modelul caselor americane, din lambriu din lemn, cu geamuri şi uşi înalte. Este făcută pe o structură metalică pentru a sta în acest fel. Investiţia totală s-a ridicat la aproximativ 30.000 de euro. La partea de structură metalică am angajat muncitori profesionişti, iar la partea interioară am avut un specialist. Am realizat şi eu o mare parte din lucrări. Am pus prima dată parchetul şi au început să vină şi ideile. Mobila am comandat-o de la o firmă. Patul a fost cel mai greu de pus. Pe lângă structura metalică am pus grinzi din lemn pe care s-a prins mobilierul. Pe 8 noiembrie am început cu partea interioară şi am reuşit să terminăm în urmă cu trei săptămâni“, a declarat Alex Ducu, pentru adevarul.ro.

Cel mai important este că toți cei care îi trec pragul aleg să facă tot felul de imagini pe care le postează în mediul online și care în mod evident îl ajută în ceea ce privește promovarea locului pentru care a muncit din greu și care acum este afacerea lui, pentru care încă face eforturi, cu scopul ca turiștii să se simtă bine, să revină sau le facă recomandări celor dragi. S-a gândit serios să facă și o parcare pentru cei care merg acolo cu mașinile personale, dar și alei pietonale, pentru a le facilita accesul celor care decid să exploreze zona la pas și se va ocupa de aceste aspecte în cel mai scurt timp posibil.

„Lucrez la un parc de aventură. Vor fi două tiroliene şi două trasee de alpinism. Este vorba de funii peste pe nişte stâlpi pe care copii sau adulţii trebuie să treacă. M-am gândit că vor veni din ce în ce mai mulţi turişti.”, a mai zis Alex Ducu, pentru sursa citată anterior.

Așadar, dacă treceți prin Comuna Bumbești-Pitic sat Poienari, strada Dumbrava mică Nr 1 jud. Gorj, aproape de Pădurea Colorată, nu uitați să vizitați și această construcție unică din țara noastră, care de la un timp se bucură de și mai mulți turiști și în care vă puteți face niște fotografii superbe, dar și o serie de amintiri de neuitat. Antreprenorul se așteaptă ca din ce în ce mai mulți oameni să fie curioși să viziteze acest loc nu doar din exterior, ci și din interior, pentru a se putea bucura de el în toată splendoarea lui. De Ziua Mondială a Turismului ai putea să îți faci o listă cu locuri pe care merită să le vizitezi în această toamnă, iar dacă și Casa răsturnată este pe lista, nu uita să te bucuri din plin de experiență.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.