Compania aeriană Wizz Air a anunțat că începând din 2023 va introduce două noi rute din România către Arabia Saudită. Wizz Air a lansat joi 20 de rute, din 11 oraşe europene către trei destinaţii din Arabia Saudită. Compania mizează că noile rute vor aduce peste un milion de călători suplimentari în Arabia Saudită anul viitor.

Wizz Air introduce rute noi către Arabia Saudită

În cepând din data de 9 ianuarie 2023, compania aeriană Wizz Air va introduce noi zboruri săptămânale către Aeroportul Internaţional „King Khalid”. În sezonul de iarnă 2022-2023, zborurile spre capitala Arabiei Saudite vor fi disponibile în zilele de luni şi joi, iar în sezonul de vară din 2023, în fiecare luni şi vineri.

Riad este un centru urban care are o importanţă economică şi culturală semnificativă și este o destinație foarte atractivă pentru turiști. Capitala Arabiei Saudite este unul dintre cel mai faimos și special oraș din Orientul Mijlociu. Aeroportul din acest oraș este unul dintre cele mai mari din lume.

Zborurile din București către Aeroportul Internaţional „King Abdulaziz” de lângă Jeddah, oraș situat în vestul Arabiei Saudite, se vor efectua de două ori pe săptămână, în fiecare marţi şi sâmbătă, de la 10 ianuarie 2023. Jeddah este unul dintre cele mai importante porturi din ţară și unul dintre cele mai frumoase orașe, pline de istorie și farmec oriental. Oraşul-port Jeddah se regăsește la vest de Mecca, și este o locație turistică plină de cultură, tradiţie şi atracţii minunate.

„Arabia Saudită este una dintre cele mai interesante ţări din lume pentru aviaţie, prezentând un amestec eclectic de ocazii de călătorie cu destinaţii de neratat, nenumărate atracţii minunate şi o scenă culturală înfloritoare. Anunţul de astăzi vine în urma Memorandumului de Înţelegere pe care l-am semnat recent cu guvernul şi care ne permite să contribuim la creşterea turismului saudit şi a întregului său ecosistem~, spune József Váradi, CEO-ul Wizz Air.

„Anunţul de astăzi privind cele 20 de noi rute către Arabia Saudită, operate din 11 oraşe europene, este unul dintre cele mai importante astfel de anunţuri din lume. Este o adevărată premieră pentru Wizz Air şi pentru Arabia Saudită şi deschide o poartă nouă şi accesibilă pentru vizitatorii din Europa, care va permite tuturor să vină şi să exploreze cea mai nouă şi interesantă destinaţie din lume. Acesta este deja un parteneriat excepţional şi anunţul de astăzi este doar începutul. Uşurăm mai mult ca niciodată călătoriile către Arabia Saudită şi suntem încrezători că opţiunile de călătorie sporite şi competitivitatea vor extinde opţiunile consumatorilor şi vor reduce costurile”, a declarat Fahd Hamidaddin, CEO şi membru în Consiliul Autorităţii Saudite de Turism.

Citeste si:
12 Motive pentru a călători în Europa de Est
12 Motive pentru a călători...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.