Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 14 septembrie. Specialiștii au anunțat că vremea se încălzește în aproape toată țara. Înnorat va mai fi doar în nordul teritoriului, unde pe arii restrânse vor cădea și câțiva picuri. De joi, 15 septembrie, valorile maxime vor crește simțitor.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 14 septembrie: vremea în țară

De miercuri, 14 septembrie, vremea se încălzește. Va fi înnorat doar în nord, unde pe arii restrânse va ploua slab. În zona înaltă de munte vântul va sufla în continuare cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 29 de grade Celsius. În prima parte a zilei va fi ceață, îndeosebi în Transilvania.

Joi, 15 septembrie, vremea continuă să se încălzească în majoritatea țării. Excepție face sudul teritoriului, unde vor fi averse cu descărcări electrice. De asemenea, vântul o să bată mai tare la munte. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 34 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 14 septembrie: vremea în București

Miercuri, 14 septembrie, vremea se încălzește în Capitală. Chiar dacă de după-amiază cerul se va înnora, nu vor fi șanse de ploaie. Temperatura maximă, regăsită în termometre la amiază, va atinge valoarea de 27 de grade Celsius. Joi, 15 septembrie, vremea va fi călduroasă, la amiază termometrele arătând 33 de grade Celsius. Pe parcursul zilei, vântul va sufla cu putere.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 14 septembrie: vremea la munte

La munte, miercuri, 14 septembrie, va fi răcoare. Va ploua în Carpații Orientali, iar pe creste vântul va bate cu putere.


  • Sinaia - 11

  • Predeal - 10

  • Păltiniș - 20

  • Stâna de Vale - 14

Prognoza pentru săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, precum și în extremitatea de sud-est a țării, dar și local deficitar în sud-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Prognoza pentru săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Prognoza pentru săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza pentru săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.