Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 9 septembrie. Climatologii au anunțat că, în acest final de săptămână, vremea va fi plăcută în aproape toată țara, numai în vest și în nord temperaturile vor mai scădea puțin. De asemenea, în vest, nord și nord- est sunt anunțate perioade cu instabilitate termică accentuată.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 9 septembrie: vremea în țară

Vineri, 9 septembrie, va fi cald în aproape toată țara, deși în vest și în nord temperaturile vor mai scădea puțin. Valorile maxime se vor situa între 22 și 32 de grade Celsius. Se anunță și perioade cu instabilitate termică accentuată în vest, nord și nord-est, zone în care vor fi averse și descărcări electrice.

Sâmbătă, 10 septembrie, vremea va fi instabilă, în majoritatea zonelor țării fiind anunțate ploi. În sudul și sud-estul teritoriului, vremea va fi caldă, iar în rest valorile termice vor fi normale pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 9 septembrie: vremea în București

Vineri, 9 septembrie, temperaturile cresc, așa că, la amiază, în termometrele din Capitală vor fi 32 de grade Celsius. Și sâmbătă, 10 septembrie, vremea va fi caldă, însă sunt anunțate averse însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 9 septembrie: vremea la munte

La munte, vineri, 9 septembrie, sunt anunțate ploi în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. Izolat este posibil să cadă și grindină, iar vântul va avea intensificări pe creste.


  • Sinaia - 18

  • Predeal - 20

  • Păltiniș - 27

  • Stâna de Vale - 21

Vremea pentru săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, iar în rest va avea o tendință spre deficit.

Vremea pentru săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, nordice și centrale.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea pentru săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea pentru săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării, notează ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.