Toamna se numără vacanțele și tocmai de aceea v-am pregătit câteva oferte irezistibile de city break În Europa. Dacă ți-ai propus să mergi cu familia, cu partenerul de viață sau cu prietenii într-un city break pe frumosul continent, îți recomandăm să ții cont de mai multe aspecte: perioada, prețurile, dar și de vreme, pentru că nu ai vrea ca un lucru anume să îți strice buna dispoziție încă dinainte de a porni la drum. La noi în țară, ziua începe să fie tot mai scurtă, temperaturile încep să fie din ce mai scăzute și tocmai de aceea ar fi o idee extrem de bună să călătorești, să vezi locuri noi, să cunoști oameni noi, dar cel mai importat să îți faci amintiri frumoase pe care să le păstrezi pentru totdeauna. Poți alege unul dintre locurile pe care ți le-am recomandat mai jos, sau un altul, dar oricare ar fi alegerea ta nu uita să te bucuri de fiecare moment în parte.

Oferte de city break-uri în Europa

Roma

Roma își poartă cu mândrie denumirea de "Orașul etern", pentru că orice imperiu a cedat numai al său rezistă de peste 2500 de ani. Cea mai bună perioadă de a vizita capitala Italiei este cea cuprinsă între lunile aprilie și octombrie, pentru că este mai liberă, iar în felul acesta te poți bucura de cele mai frumoase locuri, poți face fotografii pe care în mod normal nu le-ai putea organiza într-una dintre zilele aglomerate. Dacă te gândești să vezi Roma toamna aceasta, trebuie să ții cont că temperatura maximă este de 22 grade Celsius, pentru a lua în bagaj niște haine potrivite.

Barcelona

Barcelona este un oraș renumit pentru arhitectura pe care și-a pus amprenta geniul artistic al lui Gaudi. De asemenea, este un oraș în care buna dispoziție este la ordinea zilei, iar frumoasa capitală a Cataloniei atrage anual milioane de turiști care rămân impresionați de ceea ce văd, de mâncărurile pe care le gustă, dar și de oamenii pe care îi întâlnesc în calea lor. Cei mai mulți își doresc să revină și să bucure din nou de momentele pe care le-au trăit. Vara, de regulă, este extraordinar de cald în oraș, așa că vă recomandăm să îl vizitați primăvara sau toamna.

Paris

„Orașul Luminilor” sau „Orașul Iubirii” este cel în care multe cupluri își doresc să ajungă și de unde se întorc cu multe amintiri frumoase împreună. Plimbându-se pe străzile unuia dintre cele mai vizitate orașe din Europa, cei care aleg să îl viziteze au sensația că vizitează un muzeu în aer liber, deoarece au ceva de văzut la orice pas și rămân impresionați de ceea ce văd la orice pas. Muzica, arhitectura, clădirile și luminile orașului sunt doar câteva dintre lucrurile care îi impresionează și care îi conving să revină. Acesta are, de asemenea, o mulțime de locuri numai bune pentru a face poze pentru rețelele sociale. Cafenelele din centrul orașului sunt, de exemplu, un punct de atracție pentru turiștii care își pun imaginația la încercare și care realizează ședințe foto care mai de care mai frumoase, purtând haine potrivite.

Citeste si:
Vacanță la schi în Austria. Sfaturi pentru a alege o stațiune...
Vacanță la schi în Austria....

Instanbul

Instambulul este orașul așezat pe două continente, care reușește să impresioneze turiștii încă de la primii pași. Mulți dintre cei care au ales un city break în Turcia și au vizitat acest oraș au declarat că s-au îndrăgostit de fiecare loc în care au fost și că își doresc să revină, când sau dacă vor mai avea vreodată ocazia. Orașul face între Europa și Asia, între Vest si Est, atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere cultural, fiind un loc al diversității care reușește să atragă turiști din toată lumea. Dacă te decizi să îl vizitezi în această perioadă, ar trebui să îți faci o idee legată de vreme, deoarece temperaturile sunt între 20 și 25 de grade Celsius, motiv pentru care trebuie să pui în bagaj articolele vestimentare potrivite, pentru ca nimic să nu te împiedice să te bucuri de această experiență unică.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Amsterdam

Capitala Olandei este un important centru cultural și financiar și, de asemenea, cel mai mare oraș al țării care adună anual milioane de turiști veniți din întreaga lume. Este asemănat în mare parte cu Veneția, iar oamenii merg pentru a se bucura de cafenelele orașului, de restaurante, dar și de istoria locului alături de cultură. Nu există oameni care să fi fost într-un city break în Amsterdam și care să fi spus că au fost dezamăgiți de locurile pe care le-au vizitat, ba chiar s-au bucurat de fiecare moment în parte și și-au făcut amintiri de neuitat alături de cei dragi.

Praga

Praga este, fără îndoială, una dintre cele mai vizitate capitale din Europa în care milioane turiști se bucură de bogata moștenire culturală, culinară și arhecturală. Este un oraș în care oricine ar trebui să ajungă măcar o dată înn viață, pentru a se plimba pe străzile unice ale orașului fie în miezul zilei, fie în timpl nopții, când Praga are o energie aparte. Indiferent dacă ți-ai convins prietenii sau familia să îl vizitați în sezonul rece sau în cel cald, cert este că veți fi impresionați și că nu veți regreta nici măcar o secundă alegerea pe care ați facut-o.

Citeste si:
Wizz Air renunță, de la sfârșitul lunii octombrie, la zboruri spre...
Wizz Air renunță, de la...

Veneția

Veneția este un oraș unic și cuprinde 118 insule, cu 177 de canale și 354 de poduri. Fiecare clădire are propria ei istorie și este necesar ca atunci când alegi un city break în acest loc de vis, să îți acorzi suficient timp, pentru a reuși să ajungi măcar în cele mai importante locuri care îți vor da senzația că te-ai întors în timp și care te vor impresiona, fără niciun dubiu. De asemenea, acesta este un oraș celebru și datorită Carnavalului de la Viena, care atrage la rândul lui mii de oameni. Vă recomandăm să vizitați acest oraș în oricare perioadă a anului, pentru că merită din toate punctele de vedere. Veți face niște fotografii uimitoare și vă veți bucura de fiecare zi petrecută pe străzile sale.

Londra

Londra are o istorie de peste 1000 de ani și aproximativ 230 de limbi vorbite acolo, ceea ce înseamnă că este mai mult decât un simplu oraș pe care merită să îl alegeți într-un city break, ci o întreagă lume care așteaptă să fie descoperită de către oricare dintre voi. London Eye, Muzeul Britanic, Stadionul Wembley și Hyde Park sunt doar câteva dintre locurile pe care le puteți vizita și care atrag, de asemenea, milioane de turiști care se pozează în fața lor impresionați fiind de ele. În plus, puteți face vizite la muzee, puteți merge la concertele artiștilor preferați sau merge la cumpărături în cele mai renumite magazine din oraș sau puteți opta pentru o piesă de teatru, în funcție de pasiunile pe care le aveți. Cel mai probabil, veți fi impresionați, iar cu prima ocazie veți merge din nou, pentru a trăi momente unice alături de oamenii pe care îi iubiți și care adoră să călătorească la fel de tare și voi.

Citeste si:
Ciclonul mediteranean care a devastat Europa se apropie de România....
Ciclonul mediteranean care a...

Milano

Milano este orașul recunoscut drept capitala modei și, de asemenea, cel de-al doilea oraș ca mărime din Italia. Turiștii sunt impresionați în mare parte de centrul orașului, unde merg pentru a face cumpăruturi, dar și pentru a admira clădirile vechi de secole și pline de istorie. Creatori de modă celebri în întreaga lume, fotografi, artiști de tot felul sau designeri aleg acest oraș pentru a da o fugă prin magazinele unor brand-uri celebre precum: Versace, Giorgio Armani, Dolce & Gabbana sau Gianfranco Ferre. Săptămâna Modei este unul dintre evenimentele cele mai apreciate ale orașului, care are loc de două ori pe an și unde participă mii de oameni. Clădirea care atrage cel mai mult atenția și unde nu ai cum să ajungi fără a face o mulțime de poze este Domul. Acesta are în interioru său în jur de 3500 de statui dispuse pe o suprafață de 12000 de metri pătrați.

Viena

Cine nu își dorește să ajungă în Viena? Acesta mai este denumit și „Orașul muzicii”, denumire pe care a primit-o datorită unor compozitori precum Strauss I, Strauss II, Schubert, Mozart, Haydn, Beethoven, Mahler si Brahms care au susținut concerte memorabile acolo. Capitala Austriei primește o mulțime de cuvinte de laudă din partea oamenilor care aleg să îl viziteze mai ales pentru arhitectura in stil baroc si roccoco. În centrul orașului, mai exact la Palatul Imperial Hofburg, se organizează un bal care a devenit popular într-un timp destul de scurt și unde Orchestre cântă muzică clasică, dar și modernă spre bucuria oamenilor care iubesc dansul și care vin acolo să se distreze și să rămână cu cele mai frumoase amintiri.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.