Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 2 august. Climatologii au anunțat că temperaturile vor crește în toată țara, numai în estul teritoriului vor fi ploi.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 2 august: vremea în România

Marți, 2 august, temperaturile vor crește în toată țara. În vestul și sudul teritoriului vremea va deveni călduroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade Celsius, iar în est vor fi ploi de scurtă durată.

Miercuri, 3 august, cerul va fi noros doar la munte, în centrul și sud-estul țării, unde vor fi și ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 2 august: vremea în București

Marți, 2 august, vremea va deveni călduroasă în Capitală. Miercuri, 3 august, va fi o zi frumoasă și călduroasă, astfel că, în miezul zilei, termometrele vor arăta 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 2 august: vremea la munte

Marți, 2 august, la munte va ploua, iar aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și temperaturi scăzute.16 grade Celsius vor fi la Sinaia, 15 la Predeal și Păltiniș și 17 la Stâna de Vale. Vântul va fi activ pe creste.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 2 august: vremea la mare

Și pe litoral sunt anunțate precipitații. Temperaturile mai scad puțin față de zilele precedente și se vor încadra între 23 și 27 de grade Celsius, iar apa mării va avea valori cuprinse între 24 și 27 de grade Celsius.

  • Mamaia - 25
  • Costinești - 25
  • Vama Veche - 23
  • Gura Portiței - 22

Vremea pentru săptămâna 01.08.2022 – 08.08.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea pentru săptămâna 08.08.2022 – 15.08.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea pentru săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în
majoritatea regiunilor.

Vremea pentru săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în sud, centru, est și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, potrivit ANM.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.