Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 30 - 31 iulie. Climatologii au anunțat că disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a țării, în prima zi de relaxare. Duminică, în schimb, vremea va deveni instabilă și sunt anunțate precipitații.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 30 - 31 iulie: vremea în țară

Sâmbătă, 30 iulie, va fi caniculă în vest și sud-vest, iar temperaturile maxime se vor situa între 27 și 38 de grade Celsius. Cele mai valori se vor înregistra în Lunca Dunării. După-amiază, instabilitatea atmosferică va cuprinde majoritatea zonelor și vor fi ploi cu căderi de grindină și tunete.

Duminică, 31 iulie, vremea va deveni instabilă, iar temperaturile maxime vor scădea în aproape toată țara. În sud-est, disconfortul termic se va menține ridicat și pe alocuri va fi în continuare caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 30 - 31 iulie: vremea în București

Sâmbătă, 30 iulie, revine canicula în București, iar atmosfera va fi sufocantă. Cerul va fi senin, iar termometrele vor arăta 37 de grade Celsius. Duminică, 31 iulie, vremea se răcește și devine instabilă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, cerul va fi noros și va ploua.

Prognoza meteo pentru weekendul 30 - 31 iulie: vremea la munte

La munte, în weekend, se mai încălzește puțin față de zilele precedente, dar vor fi condiții de ploaie, de grindină și vijelii.


  • Sinaia - 20

  • Predeal - 20

  • Păltiniș - 25

  • Stâna de Vale - 23

Prognoza meteo pentru weekendul 30 - 31 iulie: vremea la mare

În weekend, pe litoral va fi cald, dar după-amiaza vântul va avea intensificări. Tot atunci cerul se va înnora și vor crește șansele de ploaie. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade Celsius, iar apa mării va avea 26 de grade Celsius.


  • Mamaia - 29

  • Costinești - 27

  • Vama Veche - 27

  • Gura Portiței - 24

Vremea în săptămâna 25.07.2022 - 01.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea în săptămâna 01.08.2022 - 08.08.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Vremea în săptămâna 08.08.2022 - 15.08.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 15.08.2022 - 22.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va putea fi apropiat de cel normal.

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.