Administrația Națională a emis prognoza pentru ziua de vineri, 27 mai 2022. Climatologii au anunțat ploi puternice și furtuni cu descărcări electrice, dar și schimbări de temperatură de la o zi la alta în următoarea perioadă. Temperaturile maxime vor ajunge în sudul țării la pragul caniculei.

ANM: Prognoza meteo pentru vineri, 27 mai 2022

Vineri, 27 mai, vom avea parte de vreme caldă. Averse vor mai fi doar în sud-estul țării și la munte. Vântul va sufla cu putere la munte, la altitudini mari, și în nordul teritoriului. Maximele vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade Celsius.

Ziua de sâmbătă, 28 mai, vine cu vreme instabilă și rece, cel puțin dimineața, în vest, nord și centru. Acolo, cerul va fi noros și vor fi precipitații. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade Celsius.

În sud și în sud-est, vremea se va menține plăcută, cu valori maxime cuprinse între 24 și 32 de grade Celsius. Totuși, și aici sunt posibile ploi cu descărcări electrice și căderi de grindină.

Prognoza meteo pentru vineri, 27 mai, la București

Vineri, 27 mai, vom scăpa de ploi, iar vremea va fi frumoasă și caldă. Temperatura maximă va fi de 30 de grade Celsius. Sâmbătă, 28 mai, termometrele din Capitală vor indica 31 de grade Celsius, dar atmosfera va fi instabilă. În a doua parte a zilei cerul se va înnora și sunt anunțate ploi însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină.

Prognoza meteo pentru vineri, 27 mai, la munte

Se încălzește la munte, dar va crește și gradul de instabilitate. În a doua parte a zilei va ploua și se vor acumula cantități însemnate de apă. De asemenea, sunt posibile căderi de grindină, iar vântul va sufla cu putere pe creste.


  • Sinaia - 18

  • Predeal - 16

  • Păltiniș - 17

  • Stâna de Vale - 17

Prognoza meteo pentru vineri, 27 mai, la mare

Pe litoralul românesc vor fi înnorări trecătoare și din când în când va ploua, în timp ce vântul va avea intensificări. Este posibil să cadă și grindină. Temperatura apei va avea valori cuprinse între 16 și 18 grade Celsius.


  • Mamaia - 23

  • Costinești - 20

  • Vama Veche - 21

  • Gura Portiței - 18

Vremea pentru săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane, notează ANM.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea pentru săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sudică a țării, dar și ușor mai coborâte în nord.Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sudvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în nordul extrem al țării, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.