Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 20 mai 2022. Dacă până acum vremea ne-a făcut să stăm mai mult în case, din a cincea zi a săptămânii se face frumos, iar sâmbătă, 21 mai, temperaturile maxime ajung chiar până la 33 de grade Celsius.

ANM: Prognoza meteo pentru vineri, 20 mai 2022

Vineri, 20 mai, vremea continuă să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în prima parte a zilei, îndeosebi în regiunile sud-estice. În a doua parte a nopții, cerul va fi plin de nori în extremitatea de nord-vest, unde vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, iar maximele se vor încadra în general între 20 și 29 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 5 și 15 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea în București, vineri, 20 mai 2022

Vremea va fi frumoasă și în București, unde temperatura maximă va urca până la valoarea de 29 de grade Celsius, iar cerul va fi mai mult senin. Sâmbătă, 21 mai, termometrele vor arăta 32 de grade Celsius. Seara și noaptea vor fi nori pe ceri și șansele de ploaie vor fi reduse.

Retail jobs

Vremea la munte, vineri, 20 mai 2022

Și la munte cresc valorile. Vântul va sufla slab în general, dar va rămâne activ pe creste. La Sinaia și Predeal termometrele vor arăta 12 grade Celsius, la Stâna de Vale 15, iar la Păltiniș 20.

Vremea la mare, vineri, 20 mai 2022

Vineri, 20 mai, se încălzește și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 16 și 21 de grade Celsius, iar până spre finalul săptămânii vor urca treptat. Apa mării va avea între 13 și 19 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, dar și local în cele estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepție va face sud-estul extrem al teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru vineri, 1 iulie. Valul de căldură persistă
Prognoza meteo ANM pentru...

Prognoza meteo ANM pentru

săptămâna 23.05.2022 – 30.05.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în cele nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepție va face nordul extrem, unde regimul pluviometric va fi local excedentar, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.