Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 10 mai 2022. Climatologii anunță vreme frumoasă în sudul Olteniei și în Banat, însă vreme rea în rest. Instabilitatea atmosferică va pune stăpânire pe jumătatea nordică și în zilele următoare.

ANM: Prognoza meteo pentru marți, 10 mai 2022

Marți, 10 mai, vremea se va schimba radical față de zilele precedente. Va fi răcoare în regiunile extracarpatice, iar în rest se vor înregistra temperaturi comparabile cu cele raportate luni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice, în prima parte a intervalului în sud-vest, local în sud şi la munte şi pe arii restrânse în centru.

Precipitațiile vor avea caracter torențial, iar izolat se vor cumula cantități de apă însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla în general slab și moderat, ceva mai puternic, dar izolat, în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 15 și 25 de grade Celsius, iar valorile minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade Celsius. Izolar vor fi condiții de ceață, iar izolat vântul va fi asociat ploilor.

Prognoza meteo pentru București

Marți, 10 mai, la București, vremea se va răci față de zilele precedente. Temperatura maximă va ajunge la 20...21 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 9...11 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei. Tot atunci ploile de scurtă durată vor aduce și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest și de sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, conform ANM.

Foto: meteoromania.ro

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea în săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.