Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 30 aprilie - 1 Mai. Climatologii au anunțat cum va fi vremea la mare și la munte de Ziua Muncii.

ANM: Prognoza meteo pentru weekendul 30 aprilie - 1 Mai

Sâmbătă, 30 aprilie, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru data din calendar, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa între 12 și 21 de grade Celsius. Cerul va fi acoperit de nori și vor fi posibile ploi în zonele de deal și la munte. De asemenea, vântul își va face simțită prezența, în prima parte a zilei, în sud-estul tritoriului.

Duminică, 1 Mai, procesul de încălzire va continua, cu înnorări temporare. Pe arii restrânse, în zonele de deal și de munte, vor fi posibile ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa între 16 și 22 de grade Celsius.

Vremea în București în weekendul 30 aprilie - 1 Mai

Sâmbătă, 30 aprilie, temperatura maximă va atinge valoarea de 19 grade Celsius. Cerul va fi noros și sunt șanse să plouă slab, iar vântul va sufla intens din când în când. Duminică, 1 Mai, vremea se încălzește puțin și vom avea parte de o atmosferă plăcută, cu cer variabil și o maximă de 21 de grade Celsius.

Vremea la mare de 1 Mai

Vremea pe litoral va fi destul de bună, iar meteorologii nu se așteaptă la ploi. „Va fi soare, însă trebuie atenție la îmbrăcăminte, pentru că vor fi aproximativ 15 grade Celsius și vom avea din când în când rafale de vânt moderate”, a explicat climatologul de serviciu Robert Manta, pentru Libertatea.

El a menționat că vântul va bate cu 30-40 km//h. „Per total, va fi o vreme plăcută, fără ploaie, dar trebuie să ne îmbrăcăm potrivit, ținând cont de rafalele de vânt din cursul zilei”, a spus el .

Vremea la munte de 1 Mai

La munte, în schimb, vremea va fi ploioasă, dar și schimbătoare, pentru că va mai apărea și soarele. „La munte ne așteptăm să avem parte de reprize de ploaie, mai ales după-amiaza, dar va mai apărea și soarele”, a spus meteorologul de serviciu al ANM. El a precizat că în localitățile montane va fi frig, iar temperatura la Sinaia și la Predeal va fi în jurul valorilor de 8...10 grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Cum va fi vremea de 1 Mai în fiecare regiune a țării


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.