Administrația Națională de Metoerologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 29 aprilie 2022. Climatologii au transmis avertizări Cod portocaliu de ploi în 5 județe și Cod galben în alte 25 de județe din țară.

ANM: Prognoza meteo pentru vineri, 29 aprilie 2022

Vineri, 29 aprilie, va fi rece în Moldova, iar în rest temperaturile vor mai crește puțin. Valorile maxime se vor situa între 11 și 20 de grade Celsius. Va ploua slab în Oltenia și în Moldova, cât și în zona montană. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla cu putere în Carpații Orientali și în sud-estul teritoriului.

Vremea în București

Vineri, 29 aprilie, cerul rămâne noros și vor fi posibile ploi slabe. Temperatura maximă va atinge valoarea de 20 de grade Celsius la amiază. Sâmbătă, 30 aprilie, vremea va fi frumoasă, iar în termometre vor fi temperaturi normale pentru această dată. 21 de grade va fi maxima zilei.

Vremea la munte

Vineri, 29 aprilie, la munte va predomina atmosfera închisă și va fi destul de rece. Va ploua pe arii extinse, iar la altitudini mari va fi lapoviță sau ninsoare. La Sinaia și Păltiniș maxima va fi de 6 grade Celsius, la Predeal de 7 și la Stâna de Vale 8.

Avertizare meteorologică

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 aprilie, ora 10 - 29 aprilie, ora 6
Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, local instabilitate atmosferică temporar accentuată

Pe parcursul zilei de joi (28 aprilie) în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În noaptea de joi spre vineri (28/29 aprilie) aria ploilor se va restrânge spre nord-estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 28 aprilie, ora 12 – 29 aprilie, ora 6
Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

În județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău vor fi ploi abundente și se vor acumula cantități de apă de 40...70 l/mp, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.