Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 23-24 aprilie 2022. Sâmbătă se încălzește în toată țara. Vor mai fi averse prin jumătatea de nord, care pot fi și torențiale. Vântul va fi activ și se întrevede instabilitate atmosferică prin sud-vest, sud și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 21 de grade Celsius. Spre seară, cerul se va însenina, astfel că duminică, prima zi de Paște, vine cu vreme frumoasă în majoritatea zonelor țării. Sunt posibile ploi prin nord și centru, iar în jumătatea de est, seara, vor fi ploi torențiale și grindină. Maximele se vor situa între 17 și 26 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru weekendul 23-24 aprilie 2022. ANM anunță vreme frumoasă de Paște

După câteva zile cu temperaturi scăzute, cer noros și ploi, se arată soarele. Temperaturile ajung la valori potrivite pentru acest moment al anului în majoritatea regiunilor. Ploile își vor face simțită prezența izolat.

Vremea în București

Sâmbătă, 23 aprilie, în Capitală, atmosfera va fi plăcută, ba chiar se anunță mai cald decât ar fi normal. Temperatura urcă până la 23 de grade Celsius, în schimb după-amiaza se înnorează și apar averse cu descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Duminică, 24 aprilie, în ziua de Paște, vremea va fi frumoasă și caldă. Va fi soare, vânt domol, iar termometrele vor arăta 25 de grade Celsius.

Vremea la munte

Sâmbătă, 23 aprilie, la munte avem parte de vreme instabilă. O să plouă în mai multe reprize. Este vorba despre precipitații cu tunete, fulgere și vânt puternic. Se mențin condițiile de grindină și se pot strânge cantități mari de apă, într-un timp foarte scurt.

Duminică, 24 aprilie, vremea se îndreaptă și se face mai cald decât ar fi normal. Ziua de Paște va fi una destul de însorită, dar seara și noaptea instabilitatea va crește din nou în masivele vestice.

Vremea de 1 Mai

„La nivelul analizei temperaturilor maxime şi minime contăm în ziua de 1 mai la scara întregii ţări pe temperaturi cuprinse între 20-25 grade cu posibilitatea să avem în Capitală 24-25 grade, iar în Constanţa 18-20 de grade sau în Predeal 14-16 grade Celsius", a explicat Elena Mateescu la Antena 3.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea în săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, în toată țara, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.