Cel mai scurt test pentru verificarea nivelului de IQ. Parcurge testul din doar 3 întrebări pentru a afla care este gradul tău de inteligență.

Test de inteligență IQ

Întrebările testului au fost create de către psihologul Shane Frederick în 2005 şi au scopul de a testa abilitatea persoanelor de a răspunde raţional. Potrivit IFL Science, din punct de vedere psihologic testul prezintă modul în care oamenii ignoră intuiţia pentru a gândi analitic. Pentru a obține cel mai mare scor, trebuie să se răspundă corect la toate cele 3 întrebări, indiferent de durată.

Întrebările nu sunt deloc atât de simple pe cât par la prima vedere. Doar 17% dintre cei care au încercat rezolvarea celor 3 enigme au obţinut un scor perfect.

Întrebările testului de inteligență:

1. Un pix şi un caiet costă în total 5.57 de lei. Caietul costă cu 5.06 de lei mai mult decât pixul. Cât costă pixul?

2. Dacă durează cinci minute pentru ca cinci maşinări să realizeze cinci piese, cât durează ca 100 de maşinării să realizeze 100 de piese?

3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, zona îşi dublează mărimea. Dacă sunt necesare 48 de zile pentru ca întreaga zonă de nuferi să acopere întregul lac, de cât timp este nevoie pentru ca zona de nuferi să acopere jumătate din lac?

Răspunsurile testului de inteligență:

1. 0,25 lei (Caiet+Pix=X+(X+5,06)=5,57, 2X+5,06=5,57, 2X=0,51 deci X=0,255)

2. Durează 5 minute. Deşi primul instinct ar fi că răspunsul este 100. Încă din întrebare ne dăm seama că durează 5 minute ca maşinăria să creeze 1 piesă. Deci sunt necesare 5 minute pentru realizarea a 100 de piese cu ajutorul a 100 de maşinări.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie 5 întrebări mai puțin plăcute pe care ți le...
Psihologii dezvăluie 5...

3. 47 de zile. Deşi instinctul vă sugerează că răspunsul corect este 24, de fapt zona acoperită de nuferi se dublează zilnic, aşadar ar fi necesară o singură zi ca peticul de nuferi să se întindă de la jumătatea lacului către întregul lac.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.