Luni, 4 octombrie, continuă să se încălzească. În vestul teritoriului va fi chiar mai cald decât ar fi normal. Doar în regiunile estice și sud-estice va fi mai răcoare și cerul va fi parțial noros. Pe litoral, în schimb, vor fi posibile ploi slabe, iar în sudul Banatului și în nordul Moldovei vântul va da bătăi de cap cetățenilor. Temperaturile maxime pornesc de la 15 grade și se opresc la 25.

Detalii despre cum va fi vremea luni, 4 octombrie 2021

Vremea în București

Ziua de luni, 4 octombrie, aduce vreme caldă și puțin soare, cu valori termice apropiate de cele normale. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Dimineața apare ceața. Și marți, 5 octombrie, o să avem o zi frumoasă. Numai vântul o să strice un pic planurile pe timpul zilei. La amiază, termometrele vor arăta 21 de grade Celsius.

Vremea la munte

Și aici vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Vor fi momente dese cu soare, iar vântul va sufla cu putere, în partea a doua a zilei, în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Local apare bruma și, pe suprafețe mici, pe văi și în depresiuni, se va forma ceață. 14 grade Celsius se vor înregistra la Sinaia, Predeal și Păltiniș și 16 la Stâna de Vale.

Prognoza meteo pentru ziua de marți, 5 octombrie

Rămânem și marți cu vremea plăcută. În unele zone, valorile termice vor fi mai mari decât ar fi normal. Pe timpul zilei apar și câțiva nori, în special în Dobrogea, unde sunt posibile ploi slabe. Precipitații se pot arăta și în zonele de deal și de munte din Oltenia și din Muntenia.

Săptămâna 04.10.2021 - 11.10.2021

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de est a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11.10.2021 - 18.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Citeste si:
Prognoza meteo pentru sfârșitul lunii octombrie în mai multe...
ANM: Prognoza meteo până la...

Săptămâna 18.10.2021 - 25.10.2021

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit local în sud-vest.

Săptămâna 25.10.2021 - 01.11.2021

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. - Administrația Națională de Meteorologie (ANM).


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.