Vineri, 1 octombrie, în țară se menține rece și va ploua slab pe alocuri în regiunile din vest și din nord-vest. Pe litoral și în vestul Meridionalilor vântul va sufla cu putere. Temperaturile maxime ale zilei pornesc de la 14 grade Celsius și se opresc la 21 de grade Celsius. 

Detalii despre cum va fi vremea în București și la munte în ziua de vineri, 1 octombrie 2021

Vremea în București

Vineri, 1 octombrie, rămâne rece. Temperatura maximă nu va depăși 17...18 grade Celsius. Sâmbătă, 2 octombrie, cerul va fi plin de nori, mai ales dimineața, când este posibil să apară și burniță. Cerul se va însenina treptat și temperatura maximă va ajunge până la 18 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 5...6 grade Celsius.

Vremea la munte

Valorile termice de la munte scad sub normalul acestei perioade. Vor fi precipitații slabe pe arii restrânse în masivele estice și izolat în cele vestice. Doar 9 grade Celsius se vor înregistra în Sinaia, 11 la Predeal și Păltiniș și 12 la Stâna de Vale.

Prognoza pentru ziua de sâmbătă, 2 octombrie

Valorile termice nu se schimbă cu mult față de cele din ziua precedentă. Maximele vor fi cuprinse între 15 și 22 de grade Celsius. În depresiunile Carpaților Orientali vor fi condiții de brumă, iar în partea de nord-vest a țării norii vor acoperi cerul. În sudul Banatului, pe litoral și pe arii restrânse în Carpații Meridionali, vântul va sufla cu putere.

Noi avertizări din partea meteorologilor

„Vom avea parte și de soare, și de nori, dar sunt șanse reduse de picuri de ploaie. Diminețile următoare va fi mai rece decât dimineața aceasta, deoarece pătura de nori este din ce în ce mai subțire. În weekend, în Capitală, dimineața putem avea 5-7 grade Celsius”, a precizat meteorologul Elena Cordeanu, la Realitatea PLUS.

„În timpul zilei, începe să crească temperatură de duminică, vom avea peste 20 de grade Celsius. Săptămâna viitoare va fi cald și frumos. Până atunci, aveți grijă la diminețile reci, suntem cu maxime de la 12-13 grade, până la 22-23 de grade, suntem sub normă.

În depresieuni, se vor înregistra valori termice reduse. În Oltenia va fi cel mai cald, însă nici în Crișana nu este atât de rece. Vremea este bună, în vest, nord-vest, mai noroasă și cu ploi, astăzi vor fi mai multe, iar de mâine, mai puține. În sud-est mai sunt picuri de ploaie. Este o cirsculație atmosferică mai mare la munte. Pe litoral nu este vreme de stat la plajă, poate săptămâna viitoare”, a mai spus specialistul.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.