Amenajarea unei grădini nu înseamnă să amenajezi doar spațiului verde, ci, să ai în vedere și zonele cu trafic, în speță, aleile. Acestea au nevoie de o atenție specială pentru că sunt elemente decorative, însă, în același timp, și funcționale. De aceea, îți prezentăm în cele ce urmează câteva sfaturi pentru o amenajare ca la carte.

Cu ce poți placa aleile grădinii tale?

Aleile suportă o multitudine de finisaje, însă, cele mai des folosite, cele mai estetice și deosebite sunt cele din piatră naturală. Alege de pe https://www.piatraonline.ro/ ardezie, travertin sau granit, marmură sau orice alt tip de piatră naturală care s-ar potrivi ambientului grădinii tale, pentru a te bucura de o amenajare unică și de efect.

Finisajele cu piatră naturală sunt foarte rezistente și durabile, nu necesită o atenție specială și nici nu au costuri foarte mari, pentru că, în cele mai multe dintre cazuri, vorbim despre suprafețe destul de reduse.

Iluminează aleile deosebit

Pentru a pune cât mai bine în valoare spațiul grădinii tale, te poți folosi și de mici trucuri care țin de iluminat. Poți, spre exemplu, să amenajezi zona cu ghirlande luminoase sau poți opta pentru lămpi solare, care să ofere spațiului tău un aspect cât mai deosebit. Lumina de seară combinată cu aprinderea luminilor pe zona de trecere, pe alei, va crea o atmosferă interesantă, care îți va evidenția grădina. Iluminatul în grădină este necesar și dacă ai un foișor în curte, pentru a avea acces la fiecare zonă, dar și pentru a-ți înfrumuseța spațiul.

Îngrijește temeinic spațiul verde

Pentru a avea o vizibilitate cât mai bună a aleilor poți opta pentru îngrijirea spațiului verde. Astfel, dacă ai un gard viu sau o zonă cu flori sau culturi, este indicat să o cureți foarte bine de buruieni sau frunze uscate. Tunde foarte bine iarba și organizează cât mai eficient spațiul, astfel încât grădina ta să pară cât mai spațioasă.

Citeste si:
În Spania s-a deschis o sală specială pentru plâns. Care este...
În Spania s-a deschis o sală...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Cultivă gazon

Gazonul este probabil cea mai bună soluție de amenajare a spațiului și una dintre cele mai estetice. Poate fi cultivat, cu ajutorul semințelor, sau poate fi instalat, sub formă de benzi, în vederea înrădăcinării. Dacă optezi pentru gazon, va trebui să ai în vedere și condițiile de creștere ale acestuia, oferindu-i apă și umbră, pentru a se dezvolta cât mai corect. Folosește, de asemenea, trimmere pentru a tăia iarba la același nivel și utilaje profesionale pentru a curăța foarte bine zona.

Delimitează aleile de restul suprafețelor

Deși, aleile în sine sunt suprafețe perfect delimitate, pentru o estetică deosebită poți alege și varianta de evidențiere a laturilor acestora cu ajutorul pietrei sau a cărămizilor. Poți, de asemenea, să folosești pavaje și pavele pentru alei, mai ales că acestea se montează și se curăță ușor și nu au costuri foarte mari.

Folosește garduri de separare

Unele zone ale grădinii pot avea nevoie de o delimitare specială, astfel încât doar aleile să fie destinate traficului. Poți opta pentru amenajări cu garduri speciale, menite să protejeze zonele cultivate sau zonele cu flori.

Prelungește aleile până la zona de piscină

Dacă ai o piscină în curte este absolut necesar să ai o alee separată care să ducă în acest punct. Pentru zonele de lângă piscină, poți folosi travertin pentru placare, fiindcă acesta absoarbe apa și oferă suprafețe sigure, ușor de utilizat.

Citeste si:
Rețetă de la bunica: Negresă cu nuci și gem. Sfaturi pentru un...
Rețetă de la bunica: Negresă...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.