Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că joi, 12 august, vremea va fi călduroasă în jumătatea de sud a teritoriului. Canicula va fi prezentă în Oltenia, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În sud, sud-est, cât și în Carpații Meridionali și Occidentali, vor fi averse și fenomene electrice. Temperaturile maxime se vor situa între 25...26 de grade Celsius în nordul Moldovei. În sudul Moldovei, în schimb, se vor înregistra 36 de grade Celsius.

ANM: Cum va fi vremea joi, 12 august 2021

Vremea în București

Joi, 12 august, temperaturile încep să scadă pe timpul nopții, iar după-amiaza și seara vor fi condiții pentru averse cu tunete, fulgere și vânt intens. Mai scade și temperatura din termometre față de ziua precedentă. Voi fi 32 de grade Celsius. Și vineri, 13 august, tot 32 de grade Celsius vom avea în termometre, iar cerul va fi parțial noros.

Vremea la munte

După-amiaza și seara se înorează, momente în care își fac apariția aversele și descărcările electrice. Local, în Carpații Orientali, vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului. 22 de grade se vor înregistra în Sinaia și Păltiniș, 21 la Predeal și 23 la Stâna de Vale.

Vremea la mare

Pe litoral va fi cald și frumos, cu temperaturi ce ajung până la 31 de grade Celsius, înregistrate în Mamaia. Apa mării va avea între 24 și 26 de grade Celsius. Vremea numai bună de plajă se va menține până la finalul săptămânii. 27 de grade Celsius vor fi la Costinești și la Vama Veche și 28 la Gura Portiței.

Cod galben în vigoare

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat
Interval de valabilitate: 11 august

În sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.