Miercuri, 11 august 2021, o să fie cald în majoritatea regiunilor. La amiază, în Banat, Oltenia și local în Muntenia canicula își va face simțită prezența. În nordul teritoriului și la munte vor fi averse, tunete și fulgere, vânt mai intens, posibil grindină și vijelii. Termometrele vor arăta 28 de grade Celsius în nordul Moldovei și 36...37 de grade Celsius în sudul Olteniei.

Informații ANM: Prognoza meteo - miercuri, 11 august 2021

Vremea la București

Miercuri, 11 august, vremea o să fie călduroasă și din nou este posibil să plouă. Temperatura mai scade cu un grad față de ziua precedentă și ajunge la 34 de grade Celsius. Joi, 12 august, vor fi 33 de grade Celsius. Meteorologii au anunțat perioade în care cerul va fi acoperit complet de nori, cât și ploi de scurtă durată.

Vremea la munte

Instabilitatea va caracteriza atmosfera de aici. În Carpații Meridionali și Orientali vor fi averse cu caracter torențial, fenomene electrice și vânt puternic și constant. La Sinaia și la Păltiniș vor fi 23 de grade Celsius, iar la Predeal și la Stâna de Vale 22.

Vremea la mare

Căldura mare va fi pe litoral, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Localnicii sau turiștii vor resimți din plin temperaturile sufocante. Maximele vor fi cuprinse între 29 și 32 de grade Celsius. Apa mării va avea între 24 și 26 de grade Celsius.

Cum va fi vremea joi, 12 august 2021

Vremea rămâne caldă în jumătatea de sud a României și caniculară în Oltenia. În cursul zilei, norii vor năpădi cerul și aduc cu ei averse și fenomene electrice în centrul țării, în sud-est și îndeosebi în zona Carpaților Orientali. În Oltenia, temperaturile ajung până la 35...36 de grade Celsius. Mai plăcut va fi în nordul Moldovei, unde se vor înregistra 25...26 de grade Celsius.

Atenționate meteo Cod galben în vigoare


  • Fenomene vizate: disconfort termic ridicat

  • Interval de valabilitate: 10, 11 august

  • Zone afectate: conform textului și hărții

În sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade. - ANM.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Foto: meteoromania.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.