Vijeliile violente din mijlocul verii au provocat viituri care au răvășit stațiunile de pe Valea Prahovei. Cu o putere de uragan, apele au înghițit tot ce au avut în cale. Mașinile au rămas blocate în ape sau au fost distruse și oamenii au fost salvați cu bărcile de furia naturii. Din cauza precipitațiilor, Drumul Național 1 a fost complet blocat, iar zeci de turiști au rămas captivi în corturi după ce zona de campare în care se aflau a fost lovită de ploi torențiale.

Inundații pe Valea Prahovei și în Sinaia

Câteva ore de ploi au fost îndeajuns ca stațiunile din Brașov să fie măturate de șuvoaiele ce au năvălit pe străzi în forță. O furtună cum rar am văzut i-a trezit din somn pe localnicii din Bușteni. Haosul s-a dezlănțuit prima dată pe Drumul Național 1, acolo unde șoseaua a fost acoperită de apă și traficul a fost blocat ore bune. Viitura a făcut prăpăd și în toate gospodăriile din zonă, inundând curțile, beciurile și casele. Oamenii s-au urcat în pod ca să se salveze. În unele zone, apa ajungea până la doi metri înălțime.

Peste 50 de gospodării au fost afectate de inundațiile violente. Oamenii, ajutați de pompieri și jandarmi, au construit baraje din saci de nisip ca să oprească apa. În Brașov, locuitorii au putut fi salvați doar cu bărci pneumatice. Imagini la fel de înfricoșătoare vin din Sinaia, unde un pârâu a ieșit din matcă din cauza unei viituri puternice. Puhoaiele au fost atât de violente încât o mașină parcată a fost luată de ape și distrusă complet. Tot acolo, câteva case sunt în pericol să se prăbușească după ce un mal de pământ s-a surpat. Oamenii se gândesc cu groază că ar putea rămâne fără case.

Citeste si:
Vreme devastatoare în Italia. Inundații în nord și incendii în...
Vreme devastatoare în Italia....

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.