Social 19 Iunie 2021 15:37 de Lorena Martin

Raed Arafat a vorbit în cadrul videoconferinței organizate de Florin Cîțu despre cei 12 muncitori izolați în Nereju, județul Vrancea și a explicat că situația este una dificilă, deși au existat mai multe operațiuni de salvare.

Raed Arafat consideră că situația din Vrancea este una dificilă, locul în care se află cei 12 muncitori fiind unul în care cu greu se poate interveni.

„Referitor la situația de la Nereju, județul Vrancea, cei 12 muncitori care efectuau lucrări au fost surprinși de creșterea râurilor din zonă, s-au refugiat într-un tren remorcă. V-am trimis două poze care arată situația de la fața locului. În cursul nopții s-a încercat salvarea, nu s-a putut, riscam să-i pierdem. Astăzi s-a reluat operațiunea de salvare. Am mobilizat o echipă suplimentară de la Salvamont din Covasna, de la ISU și Jandarmerie. O altă tentativă a eșuat. S-a marți distanța între salvatori și cei 12 muncitori.

În acest moment, există o legătură cu muncitorii. Problema este că este o zonă cu acces foarte greu de intrat, se poate intra doar cu mașini de teren sau pe jos. Aveam posibilitatea de a trimite unele utilaje, dar nu se poate. Pe cale aeriană s-au făcut mai multe evaluări, ultima în urmă cu o oră, dar nu se poate, este o zonă montană, elicopterele nu pot intra în astfel de zone. Facem tot posibilul să îi salvăm fără să le riscăm viața până în această noapte. O echipa de la Salvamont Covasna va fi transportată de către ISU Covasna către locul intervenții. Cred că au început deja misiunea”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat confirmă decesul din Neamț

„Am avut, din păcate, un deces confirmat în județul Neamț și un caz de dispariție la Bacău, ISU continuă căutarea ei. Șapte persoane au fost evacuate, pentru că există riscul de inundare a locuințelor lor.”

Județul Bacău a ridicat nivelul de alertă la nivel 3, cod portocaliu, în mai multe subunități. Prin RO-Alert, au fost transmise 6 mesaje, anul trecut, în patru județe: Albă, Bacău, Cluj și Vrancea”.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.