În România urmează câteva zile cu temperaturi greu de suportat. În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei se va intensifica valul de căldură. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Regiunile estice și sud-estice, dar și cele de deal și de munte nu scapă de instabilitate. De asemenea, în a doua parte a zilei aici sunt așteptate ploi torențiale, cu tunete și fulgere, chiar căderi de grindină în unele locuri. Temperaturile maxime pornesc de la 25 de grade și ajung până la 39 de grade prin vest și sud-vest.

ANM: Detalii despre cum va fi vremea joi, 24 iunie

Pe continent

În Europa vor mai fi ploi în zonele de deal și de munte, dar și prin țările central nord-estice, cât și în jumătatea de vest a Mării Negre. Așadar, prin țara noastră, dar și prin Bulgaria. Temperaturile nu se modifică prea mult față de ziua anterioară, însă în multe locuri vremea va fi caniculară în orele amiezii. 34 de grade avem la Roma și în Atena.

În București

Joi, spre nefericirea multora, mai câștigăm un grad în termometre față de ziua precedentă, iar stresul termic va fi în creștere. Odată cu lăsarea serii se schimbă situația, căci așteptăm alte ploi. Atmosfera devine greu de suportat, mai ales în mijlocul zilei, când se vor înregistra 36 de grade la umbră.

La munte

Se face și mai cald și la munte. Norii vor domni pe cer și sunt așteptate ploi torențiale. Pe arii restrânse vor fi vijelii si chiar căderi de grindină.

Retail jobs
  • Sinaia - 22
  • Predeal - 22
  • Păltiniș - 23
  • Stâna de Vale - 25

La mare

Și pe litoral se mai încălzește, dar tot vor mai veni ploi, însoțite de descărcări electrice și vânt intens. Temperaturile maxime ajung până la 26 de grade Celsius, iar apa mării va avea în jur de 22 de grade Celsius.

  • Mamaia - 23
  • Costinești - 22
  • Vama Veche - 23
  • Gura Portiței - 21

Avertizări meteorologice

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat
Interval de valabilitate: 24 și 25 iunie
Zone afectate: toată țara

În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru marți, 2 august. Temperaturile vor crește...
Prognoza meteo ANM pentru...

Notă: În zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 24 și 25 iunie
Zone afectate: Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35...37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20...22 de grade.

Citeste si:
Restricţii de circulaţie în 15 judeţe din România din cauza caniculei
Restricţii de circulaţie în...

COD ROȘU

Fenomene vizate: temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat
Interval de valabilitate: 24 și 25 iunie
Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20...24 de grade. ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.