Vineri, 18 iunie, vremea continuă să fie instabilă. Vorbim tot de ploi, tunete și fugere în jumătatea de sud-est a teritoriului, dar și în zonele montane și submontane. În rest, temperaturile cresc ușor; va fi mai cald decât normalul perioadei, dar norii tot pe cer vor domni. Izolat, aversele își vor face simțită prezența. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 32 de grade Celsius.

Vreme | Vineri, 18 iunie 2021

Pe continent, în est, sud-vest și în zonele învecinate Mării Negre și Munților Carpați vremea va fi instabilă. Fenomenul aduce averse torențiale, fenomene electrice și grindină. De asemenea, vor fi perioade când vântul se va înteți și va avea aspect de vijelie.

Vremea în București

Vor fi perioade cu averse torențiale și descărcări electrice; precipitațiile pot lăsa în urmă peste 10...20 l/mp. Temperatura maximă nu va trece de 24 de grade Celsius, cu cer înnorat. Sâmbătă, 19 iunie, nu vom avea mai mult de 23 de grade Celsius. Vor fi și averse cu fenomene electrice, care vor lăsa în urmă cantități însemnate de apă.

La munte

În Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu averse și fenomene electrice, în special după-amiaza și seara, iar pe alocuri se vor strânge cantități mari de apă.

La mare

Vreme instabilă va fi și la malul mării. Vor fi averse, fenomene electrice, iar în intervale scurte de timp ,izolat, vor fi cantități de apă însemnate. Vântul va avea intensificări în a doua parte a zilei.


  • Mamaia - 21

  • Costinești - 20

  • Vama Veche - 20

  • Gura Portiței - 21

Avertizare ANM


  • Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 21:00 – 18 iunie, ora 12:00

  • Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. ANM.

Citeste si:
Informații ANM | Vineri, 16 iulie 2021. Indicele...
Informații ANM | Vineri, 16...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.