Se spune că Dumnezeu trebuie să te treacă printr-o sită pentru a înțelege că El există, că trebuie să guști fiorii morții ca să înțelegi sensurile vieții. Ni se întâmplă tuturor să trecem prin ropote de greutăți, iar dacă nu le întâmpinăm cu Cel de Sus de mână, goana către coridorul binelui se transformă într-un chin. Părintele Chifan Calistrat susține că, dacă urmăm intransigenți o potecă, reușita este imperială. Rugăciunea face parte din reintegrarea Domnului în viețile noastre și, totodată, și de îndepărtarea celor rele de noi.

„Lasă, că rezolvăm, e o premisă care nu ajută. Nu, tu poți muri și-acuma. Ne spune nouă cineva că peste cinci minute mai suntem? Dacă în clipa asta vine un cutremur de 9 grade și scufundă pământul, tu poți să faci ceva? Dacă în clipa asta inima ta nu mai vrea să bată, tu poți să faci ceva? Nu. Noi trebuie să îi mulțumim lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru fiecare bătaie a inimii, căci o simplă pulsație lipsă înseamnă un om mort. Dar cât mult contează la Dumnezeu să fii tu cel care spune:

- Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul. Sfinții lui Dumnezeu, miluiți-mă pe mine, păcătosul. Tată, mă voi scula și mă voi duce la Tine și îți voi spune că am greșit la cer și înaintea Ta Iartă-mă! -

Ce e așa greu? E cu bani? Ți-a tăiat chitanță? Rugăciunea e singurul dar pe care dacă i l-ai întins lui Dumnezeu, oriunde ai fi, El vine la inima ta. Fapta de aur a creștinătății sau împărăteasca tuturor faptelor bune este sfânta rugăciune. De aceea se răzvrătesc astăzi unii oameni. Biserica i-a învățat prost și cred că, dacă dau un pomelnic și niște bani, s-a rezolvat problema”, a predicat acesta enoriașilor adunați la biserică într-o zi de august.

Părintele îndeamnă la o altă rugăciune, de făcut oriunde dorește fiecare, spusă de șapte ori. „Cinci minute ia rugăciunea ”Împărate ceresc”. Și așa Dumnezeu se veselește o săptămână și îi crește inima. Sigur spune: Uite, domnule, ce copii serioși am”.

„Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Cel ce pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Amin.”

Citeste si:
Ce venituri au slujitorii Domnului. Salariul pe încasat de...
Ce venituri au slujitorii...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Mai 2021 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.