Odată cu venirea primăverii, când temperaturile cresc, ai posibilitatea să te bucuri din nou de frumusețile naturii și să uiți de frig. Chiar dacă nu este la fel de cald precum vara, totuși este suficientă căldură astfel încât să practici tot felul de activități în aer liber, care să te relaxeze sau să îți ofere doza de adrenalină pe care ți-o dorești. Iată câteva idei pentru petrecerea timpului atunci când vremea se încălzește.

Jogging

După ce ai stat o iarnă întreagă în casă, mai ales în perioada actuală, e timpul să te dezmorțești și să îți pui sângele în mișcare. Deci, e timpul pentru o alergare, ca să îți obișnuiești musculatura cu efortul. Ți-ai pus adidașii de alergare în picioare, ai luat cu tine o sticlă cu apă, căștile în urechi, ai selectat playlistul preferat și gata, ești pregătit pentru mișcare. Uită de sedentarism și începe să iei strada la picior, pentru că nu mai e timpul pentru un maraton de filme și seriale, ci de unul care necesită să dai din mâini și din picioare. Organismul tău are nevoie de exerciții fizice, ca să te ajute să scapi de stres, să îți stimuleze imunitatea și să îți îmbunătățească starea de spirit.

Sport

Trebuie să ai un sport preferat, indiferent de modul în care vrei să îl practici, cu mâna, piciorul sau capul. Poți să driblezi plictiseala cu ajutorul fotbalului, să arunci la coș ca Michael Jordan sau să fii pasionat de rachete, dar nu de cele din spațiu, ci de cele de tenis. Sau poate ai nevoie de adrenalină în viața ta și să fii pe val cu caiac canoe, cu ajutorul căruia vei admira atâtea peisaje spectaculoase, plus că îți vei dezvolta și musculatura. La fel de bine poți să îți scoți bicicleta la o plimbare prin cartier sau prin parc sau să te urci pe skateboard și să faci tot felul de scheme. Ai de unde să alegi, contează să ai ambiție și să găsești sportul potrivit pentru tine, care să te motiveze, să îți dorești să ai cât mai mult timp liber ca să îl practici.

Picnic sau grătar

E perioada potrivită pentru un picnic sau grătar, atunci când vremea îți permite. E păcat să nu te bucuri de căldura soarelui, după o iarnă în care ai stat cu plapuma pe tine. Ieși într-un parc sau la pădure și bucură-te de natură. Admiră un lac, un copac, o floare, respiră aerul specific primăverii. Citește o carte în tihnă, la umbră, ascultă muzică, petrece-ți timpul alături de prietenii tăi, stați la povești, râdeți, luați cu voi un board game și dați-vă frâu liber imaginației.

Clasica plimbare

Dacă iarna ai o scuză, pentru că frigul te face să stai în casă și să îți bei ceaiul lângă calorifer, acum, că s-a încălzit, e timpul să ieși din bârlog și să iei strada la pas. Ieși afară și începe să explorezi orașul. Fă tot ceea ce nu ai putut să faci în timpul sezonului rece. Vizitează un muzeu, ia-ți aparatul de fotografiat și surprinde tot ce îți iese în cale, o clădire, un animal, tot ce ți se pare ție interesant. Cine știe, poate în mica ta călătorie o să descoperi lucruri pe care nu le știai. De exemplu, ai putea să dai peste o cafenea unde să guști cea mai bună cafea din lume. Sau de un magazin care produce bomboane ca pe vremuri sau pâine ca a bunicii. Vorba ceea, nu știi de unde sare iepurele, poate fi chiar în fața ta.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

Primăvara te așteaptă, tu trebuie doar să vrei să o descoperi. Singur sau cu prietenii, cu siguranță o să ai parte de distracție, relaxare și adrenalină, iar toate acestea se pot transforma în amintiri la care o să te gândești cu plăcere peste ani. Timpul nu te așteaptă, așa că nu mai sta pe gânduri și bucură-te de tot ce îți pune natura la dispoziție.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.