La început de an, fiecare dintre noi pregătește o listă cu rezoluții. Acestea sunt dorințe mai mici sau mai mari și planuri pentru noul an. Dacă în general acestea sunt de ordin financiar sau din categoria dezvoltare personală, poți opta pentru planuri concrete pentru locuința ta. Cel mai probabil ai o renovare planificată de mult timp, pe care ai amânat-o din diferite motive. Aceasta îți poate oferi și o rază de speranță spre mai bine, în ceea ce privește contextul actual la nivel global și personal. Iată câteva idei de proiecte pe care le poți demara în acest an:

Renovarea unei încăperi

Fie că locuiești într-o casă spațioasă sau într-un apartament de dimensiuni mici, cu siguranță ai măcar o cameră care îți dorești să arate diferit și să-ți ofere un nivel de confort ridicat. Pașii mici sunt cei mai siguri, așa că o amenajare living poate scoate decorul din monotonie și poate da startul unui proiect care vizează întreaga locuință.

Ai nevoie doar de o viziune clară asupra felului în care îți dorești să arate încăperea, începând cu paleta cromatică și până la poziționarea noilor piese de mobilier. De aceea este recomandat să începi cu un moodboard în care să incluzi toate elementele, precum materiale, texturi, obiecte decorative etc. Ține minte că și schimbările mici te pot duce departe, iar dacă iei o renovare pas cu pas te vei putea concentra pe un decor cu adevărat special.

Includerea unui spațiu de lucru

Dacă lucrezi de acasă încă de la debutul pandemiei, a venit timpul să pui bazele unui spațiu de lucru adevărat. Lucratul de pe canapea sau din pat poate avea repercusiuni serioase asupra staturii tale, dar și asupra psihicului. Specialiștii avertizează că odată ce petreci mai mult timp muncind pe laptop din pat, creierul tău nu va mai putea face diferența între momentele de relaxare și cele de muncă.

Stabilește o zonă în care ai mai mult spațiu și care îți permite să incluzi un birou, un scaun și câteva corpuri de mobilier cu sertare sau rafturi pe perete. În funcție de domeniul în care activezi, vei avea nevoie de mai multe accesorii și de o masă de birou generoasă. Este important să-ți dedici un loc special din casă, mai ales dacă acesta este izolat de alți factori precum ceilalți membri ai familiei sau de copii. În acest fel te vei putea concentra și vei putea să te bucuri de un mediu asemănător cu cel de la muncă.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Adaugă straturi de patternuri și culori

Layerele sunt la mare căutare atât în lumea modei, cât și în cea a designului de interior. Dacă vrei să aduci o pată de culoare în locuința ta, dar nu vrei să faci schimbări majore, optează pentru textile noi, covoare cu patternuri, perne colorate și alte elemente de decor. Tot ce trebuie să faci înainte este să stabilești o combinație de culori care îți inspiră relaxare, creativitate și care îți oferă senzația de acasă în orice moment.

Ca inspirație, poți folosi cele două culori ale anului 2021, alese de Pantone. Aceștia au declarat că au ales nuanțele de galben și gri pentru a reprezenta speranța atât de necesară oamenilor în această perioadă. Energia, claritatea și starea de spirit pozitivă sunt încurajate de o combinație jovială, care aproape îți aduce soarele în casă chiar și în zilele mohorâte sau geroase.

Citeste si:
Cea mai nouă colecție de pantofi ce aduce culorile în centrul atenției
Cea mai nouă colecție de...

Începe anul cu dreptul și pune-ți în aplicare cât mai repede planurile pentru casă. Dacă nu ai apucat încă să faci lista cu rezoluții, concentrează-te pe ceea ce ai nevoie, fie că este ceva funcțional sau un nou sentiment atașat locuinței tale. Ai suficiente metode pentru a avea tot ceea ce-ți dorești acasă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2021 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.