Un fost inginer din cadrul Amazon Alexa a dezvoltat o aplicație care înregistrează mieunatul pisicilor și apoi identifică semnificația.

MeowTalk este aplicația special creată pentru iubitorii de pisici și își propune să traducă mieunatul acestor animale, informează BBC. În prezent aplicația conține 13 expresii, inclusiv „Hrănește-mă!”, „Sunt furios” și „Lasă-mă în pace!”.

Conform specialiștilor, pisicile nu au o limbă comună și fiecare mieunat este unic și adaptat stăpânului ei. Așadar, în loc de o bază de date generică pentru mieunături traducerea aplicației diferă în funcție de fiecare profil individual.

Scopul final este de a dezvolta o zgardă inteligentă, a declarat Javier Sanchez, manager de programe tehnice la dezvoltatorul de aplicații Akvelon. Tehnologia va traduce instantaneu mieunatul pisicii și o voce umană ar vorbi prin zgardă.

Cred că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece, cu distanțarea socială, sunt oameni care sunt închiși în casă cu pisica”, a adăugat Sanchez.

„Acest lucru le va permite oamenilor să comunice cu pisica lor sau cel puțin să înțeleagă intențiiile pisicii și să construiască o legătură foarte importantă”, mai spune el.

Aplicația este disponibilă atât pe Google Play, cât și pe Apple App Store, iar oamenii s-au arătat mai mult sau mai puțin mulțumiți de aceasta:

Mă enervează. Tocmai am descărcat-o și nici măcar nu am reușit să o folosesc, deoarece îmi spune tot timpul că există o eroare de conexiune WiFi”, a scris un utilizator.

„Primeam traducerea: Sunt îndrăgostit! în 90% din cazuri”, a spus un alt utilizator.

Pe de altă parte, există persoane care apreciază aplicația care a ajuns la un rating mediu de 4,3 pe Google Play Store:

„Deocamdată, dacă nu o iei prea în serios, este o aplicație foarte distractivă. Și cine știe, poate în timp va învăța cu adevărat mieunatul pisicii mele în toate cazurile. Cu siguranță pare promițător”, a scris un utilizator.

Citeste si:
Cum să ai grijă în mod ideal de digestia pisicii tale ?
Cum să ai grijă în mod ideal...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2020 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.