O întrebare des întâlnită în răndul femeilor de orice vârstă: Ce să faci să îți crească părul mai repede? Sigur ți s-a întâmplat să încerci o tunsoare nouă pe care să o regreți ulterior, dorindu-ți cu orice preț părul lung înpoi.

Există totuși câteva remedii naturale care ajută la creșterea părului, dar și la regenerarea acestuia în cazul în care pur și simplu a început să se rărească din cauza stresului, alimentației nesănătoase, stilului de viață haotic etc.

Și totuși, ce faci să crească părul mai repede? Am pregătit pentru tine o listă completă cu cele mai bune remedii naturale care te vor ajuta să ai un păr des, strălucitor și sănătos de la rădăcină până la vârfuri.

Ce faci să îți crească părul rapid – Ulei de ricin și ulei de măsline

Uleiul de ricin este bogat în vitamina E, minerale, proteine, omega 3 și omega 6, fiind unul dintre cele mai populare uleiuri pentru îngrijirea părului încă din perioada antică.

Uleiul de ricin sau cel de măsline trebuie aplicat la nivelul scalpului pentru a accelera creșterea părului. Este foarte ușor de folosit, dar pentru a funcționa la capacitate maximă, ai nevoie de o cantitate mică de ulei pe care trebuie să o aplici de 2 ori pe săptămână, de preferat seara, pentru a lăsa timp să își facă efectul până în zorii zilei.

Ce faci să îți crească părul – Albușul de ou

Proteinele și nutrienții din ou sunt un remediu excelent pentru a accelera creșterea părului.

Chiar dacă are o textură pe care nu o preferă toate persoanele, este una dintre cele mai bune metode pentru a genera creșterea părului. Albușul de ou îți transformă parul într-unul mai strălucitor și mai mătasos printr-o metodă foarte simplă: bate albușurile spumă, aplica-le pe păr, lasă câteva minute să acționeze, iar apoi clătește.

Ce faci să îți crească părul mai repede – Uscătorul de păr nu trebuie folosit în exces

Majoritatea doctorilor trihologi din România nu recomandă uscarea părului în exces cu foehnul fiindcă usucă rapid scalpul și provocă apariția mătreței pe care, după cum bine știm, nu o putem îndepărta atât de repede pe cât se crede. Placa de păr, ondulatoarele, periile electrice cu uscare instantanee sau alte dispozitive pe care le întâlnim frecvent în rândul tinerelor femei sunt periculoase pentru păr, mai ales atunci când acesta este deja fragil și foarte pretențios.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Ce faci să îți crească părul mai repede – Sucul de cartofi și sucul de ceapă

Unul dintre cele mai bune tratamente pentru o creștere accelerată a părului este sucul de cartofi care conține calciu, magneziu, zinc și fier. Modul în care poți obține zeama de la cartofi este cât se poate de simplu: trebuie să cureți si să răzuiești câțiva cartofi, iar mai apoi să îi storci într-un vas. Aplică toată compoziția la rădăcina părului și las-o câteva minute pentru a-și face efectul.

Poți face același lucru și cu ceapă, în cazul în care nu te deranjează mirosul. Ambele metode te ajută să scapi de părul uscat și fragil datorită nutrienților esențiali precum vitaminele A, B și C .

Ce să faci să îți crească părul rapid – Oțetul de mere

Oțetul de mere, unul dintre cele mai cunoscute alimente în gastronomie, are foarte multe avantaje în tot ceea ce înseamnă îngrijirea părului.

Citeste si:
Theo Rose, adevăratul motiv pentru care și-a tuns părul: „O să mă...
Theo Rose, adevăratul motiv...

Cu toate că în comerț există nenumărate produse pentru toate tipurile de păr și scalp, multe dintre acestea pot provoca mătreață dacă ingredientele nu contribuie la echilibrul ph-ului tău. Proprietățile antiseptice și dezinfectante pe care le are oțetul de mere stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului, întărește rădăcina firului de păr și ajută la creșterea acestuia.

Tot ce trebuie să faci este să pui oțet într-un recipient cu pulverizator, să adaugi puțină apă, să amesteci, iar mai apoi să aplici soluția pe scalp și pe restul părului. Masează ușor părul, lasă compoziția să acționeze câteva minute și după clătește-te. Repetă același lucru de două ori pe săptămână și vei vedea că nu mai ai nevoie de balsam obișnuit.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.