Un adolescent italian ce a murit la vârsta de doar 15 ani ar putea deveni primul sfânt al mileniului 3.

Vaticanul susține ideea ca tânărul de 15 ani să devină sfânt și să fie primul sfânt ocrotitor al Internetului.

Carlo Acutis a propovăduit învățăturile catolice până înainte să moară de leucemie în 2006 și este candidatul perfect pentru a deveni ocrotitorul celor ce navighează pe internet, după spusele cardinalului Angelo Becciu.

Carlo a devenit foarte religios în timpul copilăriei și de cele mai multe ori, își dona banii de buzunar cetățenilor săraci ai orașului Milano.

Mai mult, și-a folosit talentele de programare pentru a crea site-uri pentru mai mulți preoți. La 10 ani, crease și o expoziție online a miracolelor religioase, ce a devenit foarte populară după decesul său.

Citeste si:
Papa Francisc, singur pe Calea Crucii. Catolicii sărbătoresc în...
Papa Francisc a oficiat...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

În 2019, Papa Francisc a declarat că modul de folosire a internetului de către Carlo pentru ”comunicarea de valori și frumusețe” reprezintă antidotul perfect pentru pericolele rețelelor sociale.

După moartea sa, mai mulți catoloici au început să se roage la Carlo, iar în februarie, Papa i-a atribuit un miracol, astfel că a fost demarat procesul de beatificare, primul pas către a fi declarat sfânt.

Miracolul se referă la un eveniment din 2013, când un băiat brazilian de 6 ani s-a vindecat rapid și inexplicabil de o deformare congenitală gravă a pancreasului. Un preot s-a rugat la Carlo în numele băiatului.

Pentru a fi mai ușor oamenilor să se roage la mormântul său, Vaticanul a hotărât ca trupul adolescentului să fie exhumat și reîngropat la Basilica Sf. Maria a Îngerilor, din Assisi.

Citeste si:
Papa Francis: „Mulţi oameni plâng azi. Cerem Domnului harul de a...
Papa Francis, despre...

Beatificarea lui Carlo va avea loc în octobmrie. Dacă un al doilea miracol îi poate fi atribuit ulterior beatificării, acesta va putea deveni și sfânt. Ulterior, acesta poate fi numit sfântul ocrotitor al Internetului, însă decizia aparține Papei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.