Sportivul român David Popovici a strălucit în anul 2022, făcându-se remarcat la mai multe competiții și stabilind recorduri frumoase. Tânărul a fost nominalizat la titlul de „Cel mai bun sportiv din Balcani 2022”. La acest titlu au fost nominalizați și alți sportivi români alături de Novak Djokovic şi Luka Modrici.

David Popovici, nominalizat la titlul de „Cel mai bun sportiv din Balcani 2022”

Anul 2022 a fost un an plin de victorii și emoții pentru înotătorul român David Popovici. În acest an, tânărul a participat la multiple competiții și a cucerit oamenii prin munca și ambiția sa. Acesta a devenit dublu european şi mondial european şi a doborât o serie de recorduri. David Popovici este favorit la câştigarea unei medalii şi în finala de joi la 100 de metri liberi de la campionatele mondiale de bazin scurt.

Alături de David Popovici la titlul de „Cel mai bun sportiv din Balcani 2022” a fost nominalizată și campioana olimpică şi europeană la canotaj Simona Radish. De asemenea, și alte nume mari din sportul românesc au fost nominalizate la acest titlu.

Titlul de "Cel mai bun sportiv din Balcani în 2022" este acordat de agenţia bulgară de ştiri BTA. Jocovici a câştigat ediţia de anul trecut aceasta fiind a şaptea sa victorie din tradiţionala anchetă.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022

Sportivul David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc. Acesta a devenit campion mondial la înot la vârsta de doar 17 ani. După victoria sa absolută de la Budapesta, sportivul a tot adunat noi medalii.

David Popovici a reușit să adune în palmares nouă medalii obţinute la Campionatul European de juniori în 2021 şi 2022, un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta. De asemenea, David Popovici a reușit să devină la doar 17 ani cel mai tânăr deținător de record mondial la proba de 100 de metri liber.

Citeste si:
David Popovici a fost desemnat înotătorul anului de „Swimming World”
David Popovici a fost...

Înotătorul a fost numit „David Popovici, înotătorul de aur al României”. Sportivul a muncit mult pentru a ajunge să își reprezinte țara la mai multe campionate și să revină acasă cu aurul.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.