Sportivul David Popovici a fost declarat cel mai bun înotător al anului 2022, de către cea mai prestigioasă publicație din lume dedicată natație, a anunțat Clubul Dinamo pe Facebook.

David Popovici, cel mai bun înotător al anului 2022

Revista Swimming World Magazine, cea mai vestită publicație de înot din lume, l-a desemnat pe sportivul român David Popovici drept cel mai bun înotător al anului 2022. Este pentru prima oară când un înotător român obține acest titlu.

La ai săi 18 ani, David Popovici a reusiși să se facă remarcat prin succesele sale în cadrul mai multor competiții, abiției sale, efortului depus și entuziasmului față de sportul pe care îl practică.

"Este prima oară în istorie când un înotător român primește această nominalizare. David Popovici intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câștigător la masculin (2021 și 2019) a fost americanul Caeleb Dressel, precizează clubul", a anunțat Clubul Dinamo într-o postare pe pagina de Facebook.

Sportivul David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc. Acesta a devenit campion mondial la înot la vârsta de doar 17 ani. După victoria sa absolută de la Budapesta, sportivul a tot adunat noi medalii. David Popovici a reușit să adune în palmares nouă medalii obţinute la Campionatul European de juniori în 2021 şi 2022, un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta. De asemenea, David Popovici a reușit să devină la doar 17 ani cel mai tânăr deținător de record mondial la proba de 100 de metri liber.

Înotătorul a fost numit „David Popovici, înotătorul de aur al României”. Sportivul a muncit mult pentru a ajunge să își reprezinte țara la mai multe campionate și să revină acasă cu aurul.

Citeste si:
David Popovici a fost desemnat înotătorul anului de „Swimming World”
David Popovici a fost...

„Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Mă bucur că pot să vă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni", a spus David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.