Înotătorul român David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 100 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Sportivul a stabilit un nou record mondial, 46 sec 86/100.

David Popovici a stabilit un nou record la Campionatele Europene de natație

Sportivul maghiar Kristof Milak a cucerit argintul cu un rezultat de 47 sec 47/100, iar medialia de bronz a fost obținută de sportivul italian Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100.

David Popovici (17 ani), campionul mondial en titre la 100 şi 200 m liber, a stabilit vineri în semifinale un nou record european, rezultatul spectaculos de 46 sec 98/100.

Anterior, recordul mondial al acestei probe a fost deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100) în anul 2009.

Prin urmare, sportivul român Popovici deţine recordul mondial de seniori şi juniori la 100 m liber, recordul european de seniori şi juniori, dar şi recordul competiţiei.

David Popovici a devenit al doilea român care câștigă un titlu european într-o probă masculină, după sportivul Robert Glinţă, care a obținut medalia de aur în anul 2021, la Budapesta, la proba 100 m spate.

David Popovici va mai participa la Campionatele Europene de la Roma şi în probele de 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4x100 m liber.

La Cmapionatele Europene de la Roma, România este reprezentată de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu înotătorul David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români vor concura în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.