David Popovici, s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Europene în bazin scurt de natație de la Otopeni. Ce a declarat imediat după ce gest a făcut față de campionul Matt Richards.

David Popovici, locul 4 la Campionatele Europene

David Popovici nu a obținut cele mai bune rezultate la Campionatele Europene în bazin scurt de natație de la Otopeni, ocupând locul 4, dar este de părere că toate aceste lucruri îl vor ajuta să se pregătească mult mai bine pe viitor.

După cum a spus chiar el, nu este un mare fan al înotului în bazin scurt, dar cu toate acestea a dat tot ceea ce a avut mai bun. A fost dezamăgit că nu a reușit să scoată un timp mai bun, dar nici nu poate mereu să facă performanță și nu se învinovățește pentru asta.

„Cu timpul de la Melbourne aş fi luat locul întâi aici. Numai că am mers cu o jumătate de secundă mai încet. Nu am cum să fac cel mai bun timp al meu de fiecare dată, asta e. Iar atât timp cât sunt conştient de asta nu am de ce să mă întristez. Nu sunt un mare fan al înotului în bazin scurt, sunt prea multe întoarceri pentru mine. Dar trebuie să privesc şi partea bună... adică având mai multe întoarceri mi le îmbunătăţesc şi pe cele puţine din bazinul lung. Nu aveam niciun timp în minte, dar către o performanţă ca asta ţinteam, 1 minut şi 41 de secunde e foarte bun. Ne aşteptam la un timp aşa de rapid.

Numai că azi au fost trei băieţi şi mai rapizi decât mine. Băieţi cu care sunt foarte bun prieten, mai ales cu Danas Rapsys. Chiar ne amuzam la final pe seama cursei. Până la urmă trebuie să ne distrăm. Sunt foarte obosit, de abia aştept să dorm şi sper să dorm bine. Acum sunt aşteptat şi la testul antidoping... de abia aştept să ajung acasă. A fost o zi foarte grea pentru mine, care însă mă pregăteşte pentru concursurile importante care urmează”, a zis David Popovici conform Agerpres.â

În semn de respect pentru adversarul său, Matt Richards, care s-a clasat pe primul loc, a mers să îl felicite la final, iar e a declarat că îi place să concureze împotriva românului nostru, indiferent de rezultatele obținute. A fost o seară pe care nu o va uita niciodată și crede că ar putea avea loc o răsturnare de situație în orice moment, pentru că David Popovici este foarte bun.

Citeste si:
David Popovici a fost desemnat înotătorul anului de „Swimming World”
David Popovici a fost...

„Mă simt foarte bine aici, lumea din tribune e fantastică, îi auzeam pe ultimii 50 de metri cum îşi încurajau favoriţii. A fost o plăcere să mă întrec cu David. E o plăcere să îmi văd colegul pe podium, de asemenea. E o seara fantastică pentru noi.

Ne-am întrecut de mai multe ori în acest sezon, eu cu David, şi o vom face din nou în această seară. De câte ori înotăm împreună e distractiv. Azi, eu am terminat primul, dar mâine poate fi diferit. Ăsta este înotul şi eu îmi propun să mă distrez la fiecare cursă. A fost fantastic până acum, mai am multe de făcut aici. Nu a fost un an perfect, dar a fost un an foarte bun, mai am multe de îmbunătăţit”, a spus Matt Richards, conform Antena Sport.

Zilele acestea, David Popovici a avut un program extrem de încărcat, iar oboseala și-a spus cuvântul și în cazul său.

Citeste si:
David Popovici, nominalizat la titlul de „Cel mai bun sportiv din...
David Popovici a fost...

„A fost un program foarte încărcat. Acum mi-am dat seama că nici nu am apucat să mă uit la a doua semifinală, dar m-am calificat automat, pentru că am ieșit al doilea din serie.

Mă simt bine, mă simt decent. Nu cred că e bine să te simți prea bine, că după ți se poate întâmpla ceva rău. Mă simt binișor, decent. Asta e starea mea cea mai bună. Sunt curios cum o să decurgă proba de mâine, mi-aș fi dorit să fie și Patrick (Dinu). Dacă despre mine se zice că sunt tânăr și mic, el e și mai mic, și mai tânăr. Și e bun, e bun rău de tot” a mai zis David Popovici, potrivit de AS.ro.

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Decembrie 2023 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.