David Popovici se clasează pe locul 10 în topul L’Equipe al celor mai buni sportivi din lume în 2022. Sportivul român a dat dovadă de ambiție și a muncit mult pentru ca astăzi să culeagă cele mai frumoase roade ale carierei sale.

David Popovici ocupă locul 10 în topul celor mai buni sportivi din lume

Locul I este ocupat de argentinianul Lionel Messi. Lista celor zece poziții „campioni ai campionilor” a fost întocmită din voturile jurnaliştilor din grupul L’Equipe. Messi a obținut 808 puncte. Pe locul II s-a clasat Kylian Mbappe (381) şi pe poziția a treia - Rafael Nadal (285).

Pe locul 4 se află Remco Evenepoel (252), pe cinci este Max Verstappen (196), pe şase Karim Benzema (195), pe şapte Armand Duplantis (185), pe opt Stephen Curry (139) şi pe nouă Antoine Dupont (105). Locul 10 este ocupat de sportivul român, David Popovici, cu 98 de puncte.

David Popovici a fost numit cel mai bun înotător al anului 2022

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022

Sportivul David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc. Acesta a devenit campion mondial la înot la vârsta de doar 17 ani. După victoria sa absolută de la Budapesta, sportivul a tot adunat noi medalii.

David Popovici a reușit să adune în palmares nouă medalii obţinute la Campionatul European de juniori în 2021 şi 2022, un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta. De asemenea, David Popovici a reușit să devină la doar 17 ani cel mai tânăr deținător de record mondial la proba de 100 de metri liber.

Înotătorul a fost numit „David Popovici, înotătorul de aur al României”. Sportivul a muncit mult pentru a ajunge să își reprezinte țara la mai multe campionate și să revină acasă cu aurul.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.