„David Popovici, înotătorul de aur al României” - așa au titrat toate ziarele, miercuri, după ce sportivul de 17 ani a reușit să cucerească, în mai puțin de trei zile, două medalii de aur la Campionatele Mondiale organizate la Budapesta. După cele două victorii, întrebarea care stă pe buzele multora este cea legată de banii pe care îi va încasa în urma obținerii titlului de dublu campion.

Câți bani va câștiga David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial la înot

David Popovici a scris istorie. Nu doar pentru sportul românesc, ci și la nivel mondial. A câștigat medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație, apoi a obținut la aceeași competiție și aurul la 200 metri liber.

Tânărul a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100, și a stabilit un record mondial la juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale, 1 min 44 sec 40/100.

Înotătorul va primi pentru cele două medalii 21.000 de euro, standardul oferit. Există posibilitatea ca Ministerul Sportului să dorească să crească această sumă.

David Popovici, prima reacție după ce a devenit dublu campion mondial

David Popovici a declarat la TVR că este doar un puști care înoată repede și care inspiră oameni. „Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur cămilioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind.

Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni", a spus David Popovici.

Înainte de 2022, țara noastră a obținut doar de două ori în istorie aurul mondial la natație. Onoarea a fost a Tamarei Costache (1986 - 50 m liber) și a Dianei Mocanu (2001 - 200 m spate). Tânărul de 17 ani a fost desemnat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern sportivul anului 2021. Alături de el a fost numit și Robert Glință.

Citeste si:
Două noi medalii pentru înotătorii din România. David Popovici,...
Două noi medalii pentru...

În 2021, la Jocurile Olimpice din Japonia, David Popovici a terminat pe locul 4 proba de 200 metri liber și pe poziția a șaptea la 100 metri liber. La Campionatele Europene de înot în bazin scurt, 25 metri, a câștigat medalia de aur în proba de 200 metri liber.

La Europene de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câștigat aurul la 100 metri liber - cu un nou record mondial - 200 metri liber - un nou record mondial în semifinale - și 50 metri liber, cât și o medalie de argint în proba masculină de ștafetă 4x100 metri liber, alături de Mihai Gergely, Patrick Dinu și Ștefan Cozma.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.