Universitatea Craiova s-a despărțit de antrenorul Laurențiu Reghecampf, a anunțat, duminică seara, gruparea din Bănie. Clubul de fotbal și tehnicianul care și-a început cariera în 2010, la Gloria Bistrița, au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale. Prima reacție a fostului mentor al echipei patronate de Adrian Mititelu. 

Tehnicianul Laurențiu Reghecampf, prima reacție după despărțirea de Universitatea Craiova

Laurențiu Reghecampf și Universitatea Craiova au ajuns la un acord, duminică, pentru rezilierea contractului. Antrenorul a fost numit în funcție în data de 26 iulie 2021, semnând un contract pe doi ani, înlocuindu-l pe grecul Marinos Ouzounidis, după eliminarea echipei din turul al doilea preliminar al Europa Conference League.

Tehnicianul român și-a început cariera în anul 2010, la Gloria Bistrița, iar în 2011 a pregătit-o, timp de o lună, pe FC Universitatea Craiova. Mai târziu a mai activat la CS Snagov, Concordia Chiajna, Steaua, câştigând două titluri (2013, 2014), Al-Hilal Riad, Litex Loveci, FCSB, Al Wahda şi Al Wasl, ambele din Emiratele Arabe Unite, şi Al Ahli Jeddah.

În ultimul sezon, Universitatea a încheiat pe locul al treilea în Liga I, s-a oprit în semifinalele Cupei României, însă a câştigat barajul pentru Europa Conference League cu FC Botoşani (2-0).


  • 25 de victorii, 7 egaluri și 12 înfrângeri a înregistrat Laurențiu Reghecampf pe banca Universității Craiova.

Mesajul antrenorului după rezilierea contractului

La scurt timp de la anunțul oficial, Laurențiu Reghecampf a oferit o primă reacție. Acesta a ținut să le ureze succes celor de la Universitatea Craiova și a descris experiența din Bănie drept una „interesantă”.

„Așa este, am închis colaborarea în această seară (n.r. duminică seară) cu Universitatea Craiova. Vrea să le mulțumesc mult publicului, jucătorilor și celor alături de care am muncit în acest an și să-i urez succes echipei mai departe. A fost o experiență interesantă”, a declarat Laurențiue Reghecampf pentru Digi Sport.

Citeste si:
România va cumpăra 32 de avioane F-35, valoarea contractului...
România va cumpăra 32 de...

Merge la FCSB? Răspunsul dat cu zâmbetul pe buze

După oficializarea despărțirii de Universitatea Craiova, Laurențiu Reghecampf a fost întrebat dacă ia în calcul să revină la FCSB. El a răspuns că, cel puțin deocamdată, se gândește doar la câteva zile de odihnă și ulterior va analiza ce variante are.

„Nu știu unde mă vor purta pașii în viitor. Am să mă odihnesc puțin, apoi ne vom revedea cu planuri noi”, a spus, cu zâmbetul pe buze, Laurențiu Reghecampf, pentru Playsport.

Totuși, șansele ca acesta să ajungă la FCSB sunt relativ mici, dat fiind că Gigi Becali și Toni Petrea, cel care a fost în staff-ul fostului antrenor de la Universitatea Craiova până în urmă cu doi ani, au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului care a expirat la sfârșitul sezonului.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

Amintim că Laurențiu Reghecamp a antrenat echipa de fotbal FCSB în două mandate, iunie 2012 - iunie 2014, cu rezultate bune. Printre acestea se numără două titluri, o calificare în optimile Europa League și o prezență în grupele Champions League, și decembrie 2015 - mai 2017.

Cine îl poate înlocui pe Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova?

Conducerea Universității Craiova a făcut o listă cu posibili înlocuitori ai lui Laurențiu Reghecampf dinainte de a ajunge la un acord cu antrenorul pentru rezilierea contractului. Pe aceasta figurează doi antrenori liberi de contract, Mirel Rădoi și Laszlo Balint, cât și Liviu Ciobotariu, care și-a prelungit recent angajamentul cu FC Voluntari. Cel din urmă are o clauză de reziliere de 50.000 de euro.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iunie 2022 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.