Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, duminica, pe americanca Madison Keys, locul 7 WTA si cap de serie numarul 6, cu scorul de 6-2, 6-4, in primul meci al Turneului Campioanelor de la Singapore.

Madison Keys dezvolta un complex de inferioritate in fata Simonei Halep.

A patra partida din 2016 si a patra ingrangere pentru Keys. Americanca incepe in forta de fiecare data si tot la fel Halep astepata cu rabdare ca adversara ei sa inceapa sa risipeasca puncte. Keys bubuie mingile, dar de cele mai multe ori acestea nu-si ating tinta. Halep o domina fizic si psihic pe Keys, o joaca pe rever, iar tanara jucatoare americana nu gaseste solutii sa iasa din impas.

Asa a fost si duminica, in primul meci al Turneului Campioanelor. Keys a condus cu 1-0, pe serviciul ei, apoi a mai luat un ghem la 5-1, tot cu serviciul. In rest, Halep, fara a se intrebuinta foarte mult, a castigat toate celelalte ghemuri si a inchis setul cu 6-2, in 27 de minute.

Setul secund a fost mai echilibrat. Keys a inceput sa puna mingile mai bine in teren si a tinut pasul pana la 2-2. La 1-2, Halep i-a cerut sfatul antrenorului Darren Cahill, care i-a transmis obisnuita liniste si siguranta romancei. Ea s-a desprins la 4-2, cu un break la 2-2, dar Keys a egalat la 4. Imediat, Simona a obtinut break-ul necesar castigarii setului, cu 6-4, si meciului, dupa o ora si noua minute, scrie News.ro.

Halep si-a asigurat 230 de puncte WTA cu acest succes si un premiu de 263.000 de dolari.

Duminica, nu inainte de ora 14.30, germana Angelique Kerber, locul 1 WTA, va evolua cu sportiva slovaca Dominika Cibulkova, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7, in cel de-al doilea meci din cadrul Grupei Rosii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.