Cutremur în România. Unde s-a resimțit seismul
Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora locală 7.42 în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea. Acesta a avut o magnitudine de 3,6 şi s-a petrecut la adâncimea de 115 kilometri.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 69km E de Braşov, 77km NE de Ploieşti, 116km S de Bacău, 122km V de Brăila, 123km V de Galaţi, 129km N de Bucureşti, 149km NE de Piteşti, 183km E de Sibiu, 194km N de Ruse, 197km SV de Iaşi.
Cel mai puternic cutremur din România în ultimii ani
La datat de 3 noiembrie 2022, România a fost surprinsă de un cutremur destul de puternic. Potrivit Institutului Național de Cercetare‑Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul care a avut loc în dimineața zilei de 3 noiembrie inițial a înregistrat o magnitudine de 5,5, după care specialiștii au revizuit intensitatea lui la 5,2. Cutremurul a avut loc în jurul orei 06.50, în zona seismică Vrancea, Buzău, însă a fost resimțit în mai multe orașe din țară și nu doar.
Zona seismică Vrancea este considerată cea mai activă zona epicentrală din România. Anume din acea zonă pornesc majoritatea cutremurelor înregistrate în România.
De ce RO-Alert nu a trimis un mesaj de avertizare la cutremur
Atunci când vine vorba de cutremurele produse în România, oamenii nu sunt avertizați prin mesaje emise de RO-Alert. O mare parte dintre aceștia s-au întrebat de ce în asemenea cazuri nu sunt emise mesaje de avertizare.
Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat de ce nu se emit mesaje RO-Alert în cazul unui cutremur și cu această ocazie a oferit două motive.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Nu pierzi un suflet drag doar o singură dată, îl pierzi zi de zi, iar şi iar,...
Sursa: garbo.ro
-
Ce urmează pentru bănci în 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Se vede o iubire nouă la orizont?
Sursa: kudika.ro
-
Prioretail.ro, platforma unui arhitect care vrea să creeze un ecosistem...
Sursa: retail.ro
-
Ce au în comun Ținutul Buzăului, Sardinia și Peninsula Nicoya din Costa Rica?...
Sursa: wall-street.ro