Un cutremur slab cu magnitudinea de 3,7 pe scara Richter s-a produs sâmbătă după amiază în zona seismică Vrancea, Buzău. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 121 km.

Cutremul în România. Unde a fost resimțit

În ziua de 24 Septembrie 2022, la ora 14:57:47 (ora locală a României),a avut loc un cutremur slab în zona seismică Vrancea, Buzău cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 121km, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: 72km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti, 118km V de Braila, 119km S de Bacau, 120km V de Galati, 126km N de Bucuresti, 150km NE de Pitesti, 187km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 200km SV de Iasi

Cutremurele din luna septembrie produse în România

În data de 21 și 22 septembrie, miercuri și joi, s-au produs două cutremure slabe la fel în zona seismică Vrancea. În luna septembrie din acest an, în România s-au produs peste 15 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe scara Richter. Cel mai mare cutremur care s-a produs în acest an a avut loc pe data de 16 ianuarie 2022 având o magnitudine de 4,4 pe scara Richter, iar anul trecut a fost înregistrat un cutremur puternic pe data de 26 mai cu o magnitudine de 4,7 pe scara Richter. Vibrațiile pământului au fost resimțite până la București, însă acestea nu au provocat pagube. În mare parte cutremurele au avut loc în zona seismică Vrancea, unde s-au și resimțit cel mai tare.

Zona seismică Vrancea este considerată cea mai activă zona epicentrală din România. Anume din acea zonă pornesc majoritatea cutremurelor înregistrate în România. Regiunea Vrancea are o arie limitată la curbura Munților Carpați, iar cele mai multe cutremure pornesc din zona muntoasă și subcarpatică a Curburii, în Munții Vrancei și ai Buzăului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.