În anul 2023 se vor acorda vouchere pentru energie. Pentru a aplica, românii sunt nevoiți să completeze declarații pe propria răspundere.

Românii vor completa declarații pe propria răspundere pentru a aplica la ajutorul la energie

Începând de luni, autoritățile române vor începe să distribuie declarațiile pe proprie răspundere, care urmează să fie completate de românii care vor să beneficieze de un ajutor la energie. Declarațiile pe propria răspundere vor ajunge la 500.000 de oameni.

Pentru a intra în posesia voucherului la energie, românii vor trebui să facă dovada că sunt eligibili. Prin urmare, aceștia trebuie să aibă un venit mai mic de 2.000 de lei, pe lângă alte aspecte care trebuie să fie clarificate. De exemplu, aceste declarații pe proprie răspundere trebuie să fie completate de persoanele care au pe card un alt domiciliu decât cel real și, totodată, de persoanele care locuiesc la aceeași adresă alături de mai mulți colocatari.

Aceste declarații trebuie să fie completate și de românii care locuiesc în sate în care nu există nomenclator stradal. Urmează ca mai apoi autoritățile să analizeze aceste declarații, iar pe 15 februarie românii să fie înștiințați dacă beneficiază sau nu de acest ajutor pentru încălzire.

Prima tranșă din ajutor care constă în suma de 700 de lei va fi acordată cel târziu pe 1 martie, au anunțat autoritățile. Din acel moment, oamenii vor putea merge la oficiul poștal să achite. Dacă aceștia nu se pot deplasa independent, atunci pot solicita poștașului să facă plata pentru facturile curente.

Legea facturilor, noi bătăi de cap. Plafonarea prețurilor la energie pune bolnavii pe drumuri

Haosul plafonării prețurilor la energie ajunge și în sănătate și pune bolnavii pe drumuri. Cei dependenți de aparate medicale vor avea mari bătăi de cap pentru a beneficia de preț plafonat la curent. Oamenii ar putea pierde subvenția dacă nu depun și scrisoare de la medicul specialist. Până în prezent, era nevoie doar de declarație și cerere. Probleme sunt și cu bolnavii care nu au contractul pe numele lor.

Citeste si:
Cîmpeanu: „Elevii nu vor trece la școala online din cauza...
Cîmpeanu: „Elevii nu vor...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.