Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că i-a convocat pe toți inspectorii școlari generali din toate județele la București pentru a le comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece. De asemenea, acesta a mai menționat că nu se pune problema învățământului la distanță.

Sorin Cîmpeanu, despre școala în formatul fizic și influența crizei de energie electrică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școlile vor fi pregătite pentru funcționarea optimă pe perioada anotimpului rece. Oficialul i-a convocat la București pe toți inspectorii școlari generali din toate județele țării pentru a le comunica despre condițiile de funcționare a școlilor pentru următoarea perioadă.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.”, a scris Cîmpeanu.

De asemenea, Cîmpeanu a afirmat că Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la facturile pentru energia electrică. Cu această ocazie, Cîmpeanu a clarificat că nu se pune problema să se treacă la învățământul online sau să se închidă școlile pe perioada rece a anului.

„În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ. Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.”, a mai menționat ministrul Educației.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Cîmpeanu a anunțat că aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. Totodată, proiectul legii de educație din România intenționează să majoreze costul standard de 4 ori pentru a acoperi cheltuielile.

„Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.”, a conchis Cîmpeanu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.