Admitere la facultate 2022. Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București a început deja perioada de înscriere pentru admiterile la facultățile de medicină. Tinerii au la dispoziție mai multe programe și oportunități pentru studiile universitare din domeniul medicinei.

Admitere la facultate 2022. Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București

Înscrierile la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București se desfășoară în perioada 5-15 iulie 2022, în format online. Examenul de admitere la facultate la toate specializările are loc pe 24 iulie, potrivit calendarului stabilit de UMF Carol Davila.

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii scanate în format PDF la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sesiunea iulie 2022, se va face exclusiv online, pe platforma dedicată concursului de admitere, ce poate fi accesată aici.

Taxa de participare la concursul de admitere la facultate se va face la fel online, prin intermediul platformei, printr-un procesator de plăți online integrat. Taxa de înscriere este în valoare de 300 lei pentru toate facultăţile şi specializările; 75% din cuantumul taxei de înscriere reprezintă taxa administrativă, iar restul 25% - taxa de participare. În cazul în care candidatul se retrage din concurs înaintea desfaşurării probelor, taxa de participare îi va fi restituită.

Acte necesare pentru înscrierea la facultate

Candidaţii vor încărca pe platforma pentru înscriere următoarele acte obligatorii, care trebuie să fie scanate în format PDF:

1. Cererea tip de înscriere, semnata olograf de catre candidat – generată de aplicație;

2. Carte de identitate sau paşaportul valabil;

3. Certificatul de naştere;

4. Diploma de bacalaureat sau diplomă echivalentă. Candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile corespunzatoare anului universitar 2021-2022 pot prezenta în locul diplomei de bacalaureat, adeverinţa eliberată de către liceu în care trebuie menţionate obligatoriu media generală a examenului de bacalaureat, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate al adeverinţei şi faptul că nu a fost eliberată diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu cea de bacalaureat – recunoscută de M.E. (în cazul absolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în afara României).

Citeste si:
Admitere la facultate. Universitatea “Transilvania” din Brașov
Admitere la facultate....

5. Certificat de căsătorie (dacă este cazul);

6. Certificat de competenţă lingvistică pentru limba română eliberat de Disciplina de Limbi moderne a UMFCD (doar pentru cetăţenii membri ai Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene pentru admiterea în ciclul de studii universitare cu predare în limba româna);

7. Adeverinţă medicală eliberată de către medicul şcolar sau de către medicul de familie care atestă că persoana respectivă este aptă din punct de vedere medical; 8. Fotografie color tip buletin;

9. Dovada achitării taxei de înscriere;

9.1 Efectuare plată (prin procesator de plată integrat în aplicație);

9.2 Scutire taxa inscriere – acte doveditoare;

10. Documentele obligatorii pentru candidații absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior care doresc să urmeze o a doua specializare

Citeste si:
Admitere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Admitere la Universitatea...

10.1 Diploma de licenţă sau diploma echivalentă;

10.2 Adeverinţa din care să rezulte calitatea de student și forma de finanțare (buget/taxa) pe întreaga perioadă a studiilor de licenta anterior absolvite.

11. Documentele doveditoare în functie de categoria de candidați:

11.1 Candidat olimpic – Act doveditor (M.E.), respectiv diploma de olimpic

11.2 Candidat pe locuri pentru rromi - Act doveditor

11.3 Candidat absolvent din centre de plasament - Act doveditor

11.4 Candidat absolvent de liceu din mediu rural - Act doveditor

12. Notă de informare privind procesarea datelor personale.

Câte locuri la buget/taxă se oferă la facultățile de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București oferă în total 1.245 de locuri la buget și 378 de locuri la taxă.

Citeste si:
Admitere la Universitatea din București. Ce acte trebuie să conțină...
Admitere la Universitatea din...


  • Medicină: 718 locuri la buget, 250 de locuri la taxă

  • Medicină dentară: 215 locuri la buget, 100 de locuri la taxă

  • Farmacie: 120 de locuri la buget, 20 de locuri la taxă

  • Asistență medicală generală: 96 de locuri la buget, 4 locuri la taxă

  • BFKT: 47 de locuri la buget, 3 locuri la taxă

  • Tehnică Dentară: 49 de locuri la buget, un loc la taxă

În funcție de facultatea aleasă, candidații vor trebui să susțină un examen de admitere scris din discipline precum Biologie, Chimie, Chimie organică, Biologie vegetală, Anatomia și Fizionomia omului, Fizică.

Regulament propriu privind concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti pentru anul universitar 2022– 2023 poate fi consultat aici.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.