Admitere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Una dintre cele mai renumite universități din România va începe în curând înscrierile la facultate pentru anul universitar 2022-2023. Universitatea pune la dispoziție locuri bugetare, facultăți și specializări de viitor, programe diverse și o sumedenie de oportunități în anii de studenție.

Admitere la facultate 2022. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este în așteptarea noilor studenți. Unitatea de învățământ are un sistem de preînscriere, care se va încheia la data de 10 iulie. Urmează apoi etapa de înscriere, care are loc online. Mai multe detalii la această etapă puteți găsi aici.

În cadru Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi se regăsesc 15 facultăți, pentru toate formele de învăţământ (învăţământ cu frecvenţă, frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă). Preînscrierea și înscrierea la facultate se poate face online pe platforma universității. Universitatea a stabilit și un calendar al sesiunilor.

Sesiunea din iulie:


  • 11 - 16 iulie 2022: înscrierea candidaților;

  • 18 - 23 iulie 2022: selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor.

Sesiunea din septembrie:


  • 5 - 7 septembrie 2022: înscrierea candidaților;

  • 8 - 9 septembrie 2022: selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor.

Cât de importantă este nota de la Bacalaureat pentru admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

În cazul în care facultățile vor organiza a doua sesiune de admitere, până la data de 24 august 2022 fiecare facultate va stabili şi va transmite candidaţilor şi conducerii universităţii numărul de locuri care au rămas disponibile.

Metodologia de admitere la studiile universitare de licență la facultățile de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași poate fi consultată aici.

Citeste si:
Admitere la facultate. Universitatea “Transilvania” din Brașov
Admitere la facultate....

Înscrierea la concursul de admitere la facultățile Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se va face prin prezența fizică a candidatului sau online. În cazul prezenței fizice, tinerii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate/paşaportul şi pachetul de acte necesar pentru înscriere.

Condiţiile de admitere și taxa de participare pentru fiecare facultate în parte sunt publicate pe site-ul universității în dreptul fiecărei facultăți. Puteți afla detalii aici.

O mare parte din facultăți pun accent pe media examenului de bacalaureat, în timp ce la Facultatea de Drept, nota examenului de Bacalaureat contează în proporție de 50% și restul 50% media anilor de studii din liceu.

Candidații care vor opta pentru înscrierea online vor folosi platforma de înscriere a Universității, aici.

Citeste si:
Tudorel Toader candidează din nou la funcția de rector la...
Tudorel Toader candidează din...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2022 - 06 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.