Tudorel Toader va candida pentru un nou mandat la funcția de rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, potrivit Agenției de presă Rador.

Tudorel Toader va candida la un nou mandat de rector la A.I.Cuza din Iași

În cadrul unei conferințe de presă, Tudorel Toader a anunțat că intenționează să-și depună candidatura pentru un nou mandat de rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acesta a spus că își va continua misiunea sub deviza Fapte, nu vorbe.

Acesta a vorbit și despre realizările din perioada în care era rectorul universității, printre care creșterea salariilor cadrelor universitare, dar și achiziționarea clădirii Romtelecom de la Fundație.

„Mi-am anunțat candidatura pentru un nou mandat, voi continua sub deviza și voi prezenta realizările de până în prezent. Când am devenit rector, universitatea avea datorii la bănci, nu se plătea plata cu ora decât la unele facultăți și puțin, salariile erau la minim. Când am devenit rector, la 1 octombrie, plata cu ora s-a realizat la cel mai înalt nivel. Am cumpărat clădirea de Romtelecom cu 2.100.000 euro, deși în precedent se dăduse chirie 3.700.000 euro”, a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader este rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași din 2016

De asemenea, rectorul a menționat și despre un proiect în cadrul căruia pe malul lacului Bicaz urmează să fie construită o stațiune de cercetări, cu locuri de cazare pentru tabere și concedii. Costurile se estimează la 14 milioane de euro.

“Am făcut documentația pentru un proiect comun între Ezăreni și Potoci, cu o valoare de 14 milioane de euro și să reabilităm acolo o stațiune de cercetări și de practică studențească, pe malul Bicazului, pe o suprafață de 6,8 hectare. Acolo avem deja un vaporaș, mai cumpărăm unul, un ponton, un batiscaf. Vor fi și zece căsuțe în care colegii noștri să realizeze componenta socială. Adică să poată merge în concedii, în tabără”, a mai enumerat rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza.
Citeste si:
Tudorel Toader, ales din nou rector. Nu a suspendat cursurile ca sa...
Tudorel Toader, ales din nou...

Tudorel Toader a ocupat funcția de ministru al Justiției în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă începând din februarie 2017 până în aprilie 2019. Tudorel Toader a deținut și două mandate succesive de judecător al Curții Constituționale în perioada 2006 și 2016. Tot din anul 2016 ocupă funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2023 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.