Admitere la facultate 2022. Universitatea “Transilvania” din Brașov propune tinerilor în jur de 11 mii de locuri la programele de licență și masterat, cu locuri finanțate de stat și locuri cu taxă.

Admitere la facultate 2022. Universitatea “Transilvania” din Brașov

Universitatea “Transilvania” din Brașov pune la dispoziție în acest an în total aproximativ 10.500 de locuri. Dintre acestea, peste 7.000 de locuri sunt destinate studiilor de licență, iar aproximativ 3.500 de locuri sunt pentru programele de masterat.

Pentru programele de licență, din cele 7.385 de locuri, 2.752 sunt la buget, 3.089 de locuri sunt la taxă, iar 1.360 de locuri sunt destinate programelor de studii la distanță sau la cele cu frecvență redusă.

Pentru programele de masterat s-au pregătit 1.323 de locuri la buget, 1.918 de locuri la taxă, iar 135 de locuri sunt alocate la programele de studii cu frecvență redusă.

În acest an, la Universitatea Transilvania din Brașov s-au introdus 7 programe de studii noi.


  • Media Digitală cu predare în limba engleză la Facultatea de Sociologie și Comunicare

  • Interpretare muzicală – instrumente cu predare în limba engleză, la Facultatea de Muzică

  • Antreprenoriat în ingineria materialelor la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor.

Și la masterat au fost introduse noi programe de studii:


  • Sisteme de comandă și control pentru autovehicule la Facultatea de Inginerie Mecanică

  • Management integrat de mediu la Facultatea de Design de Produs și Mediu

  • Managementul afacerilor industriale și antreprenoriat la Facultatea de Inginerie Tehnologică

  • Management Industrial și Studii de limbă și de cultură franceză la Facultatea de Litere.

În ce constă admiterea la facultate la Universitatea “Transilvania” din Brașov

Adimiterea de la 14 facultăți se face pe bază de dosar, unde se vor lua în considerare notele la bacalaureat. La Facultatea de Medicină la toate programele de studii, dar și la programul de studii Kinetoterapie și motricitate specială de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane admiterea va presupune și un examen scris (test grilă). La Facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, concursul de admitere va conține probe practice și de competențe.

Citeste si:
Admitere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Admitere la Universitatea...

Admiterea la Universitatea “Transilvania” din Brașov se desfășoară până pe 16 iulie, iar rezultatele se vor afișa pe data de 21 iulie. Programele de studii universitare de licență din cadrul Universității “Transilvania” din Brașov le puteți consulta aici.

Înscrierea se face online accesând platforma dedicată, de unde puteți alege facultatea dorită. Universitatea Transilvania din Brașov a realizat și un tutorial video în care este reprezentat pas cu pas cum se completează aplicația de admitere. Tutorialul îl puteți vedea aici.

Taxa de înscriere la fiecare facultate este de 200 de lei, excepție fiind la Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină” unde aceasta este de 250 de lei. Taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.500 și 6.000 de lei pe an.

Citeste si:
Admitere Universitatea „Babeş-Bolyai”. Locurile scoase la concurs...
Admitere Universitatea...

Alte detalii privind condițiile de admitere, calendarul sau actele necesare pentru înscriere sunt disponibile pe site-ul universității.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.