Admitere Universitatea Politehnică din București. Universitatea Politehnică din București îi așteaptă pe absolvenți să le pășească pragul și să se înscrie la una dintre facultăți. Poli București le oferă viitorilor studenți 4.471 de locuri la buget și 1.095 cu taxă. Universitatea are 15 facultăți cu 85 de programe de studii.

Admitere Universitatea Politehnică din București. Cum te poți înscrie la concursul de admitere

Universitatea Politehnica oferă 635 de locuri la buget la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, cele mai multe dintre toate. Distribuția locuriloe la buget și taxă pe fiecare facultatea poate fi consultată aici.

Admiterea la UPB se face prin concurs ce constă în probe scrise sau printr-un concurs de dosare în funcție de politica fiecărei facultăți. Înscrierile la concursul de admitere se desfășoară prin intermediul platformei online pe care o puteți accesa aici.

Reprezentanții UPB atrag atenția ca tinerii să completeze corect și complet, cu diacritice, fiecare formular și document solicitat în platforma de admitere pe parcursul procesului de înscriere la concursul de admitere. În cazul în care vă doriți să consultați Regulamentul complet pentru admiterea la facultate 2022 la Universitatea Politehnică din București, îl puteți găsi aici.

Concursul de admitere este adresat tinerilor care îndeplinesc prevederile din Capitolele I și II din Regulament.

Structura și calendarul de desfășurare a procesului de admitere la facultate sunt descrise în Capitolul III din Regulament.

În ce constă concursul de admitere la Universitatea Politehnică din București

În sesiunea din acest an, admiterea la Universitatea Politehnică din București se face printr-un concurs bazat pe 3 probe (P1, P2 și P3). Pentru concursul de admitere, UPB a organizat succesiv trei sesiuni:


  • Sesiunea I – Admitere anticipată (concurs cu probe scrise sau concurs de dosare)


  • Sesiunea II - Admitere (concurs cu probe scrise sau concurs de dosare)


  • și, acolo unde este cazul, Sesiunea III - Admitere-completare (concurs de dosare)

Totodată, fiecare dintre sesiunile de admitere are trei faze:

Citeste si:
Premiul I la concursul WEDO pentru proiectul măștilor biodegradabile
Studenții de la Poli...


  • Faza I - Înscriere la sesiunea curentă


  • Faza II - Admitere preliminară (Etapa I)


  • Faza III - Admitere – Etapa II – Validare, confirmare, participare la glisare* (opțional), înscriere în anul I și înmatriculare

Universitatea Politehnică din București menționează că pentru obținerea statutului de candidat admis, înscris și înmatriculat în anul I de studii, parcurgerea tuturor fazelor din respectiva sesiune este absolut obligatorie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2022 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.