O șoferiță din orașul Negrești, județul Vaslui, s-a prăbușit cu mașina în drum spre casă. Șoseaua s-a surpat sub autoturismul ei și s-a trezit cu autovehiculul într-un crater de doi metri. După ce au scos mașina din groapă, autoritățile au rezolvat problema „românește”.

Negrești, județul Vaslui: O șoferiță s-a prăbușit cu mașina într-un crater de 2 metri, în drum spre casă

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18:30, duminică seara, pe strada Mihail Sadoveanu din Negrești, la câțiva metri de sediul biroului local de taxe și impozite. Femeia se deplasa cu autoturismul pe șosea și a simțit, din senin, cum mașina se afundă în asfalt. Ea a povestit experiența traumatizantă pe o rețea de socializare, unde i-a avertizat pe conducătorii auto să fie atenți la capcanele din oraș.

„Sperietura mea nu a fost ușoară. S-a surpat sub mașina mea, în timp ce mergeam, instinctul a fost să accelerez și să trag stânga de volan spre mijlocul străzii” , a explicat femeia, după ce a reușit să evite, în ultimul moment, căderea în groapa nou formată.

„Am sunat imediat la 112, mașina mea era în mijlocul străzii. Nu știam exact în ce stare este, dacă mai pornește, plus că trebuia semnalizat ca atare acel crater. Poliția a venit, m-a întrebat în ce stare e mașina, am pornit-o, ne-am uitat la ea și am constatat că un cauciuc era tăiat în mai multe locuri și janta îndoită.

După un timp, am văzut că nu mai era nimeni prin preajmă. Acum nu știu dacă trebuia să dau vreo declarație, având în vedere că eu am anunțat poliția. Paguba mea a fost doar o roată. Experiența, în sine, și sperietura depășesc cu mult orice pagubă. Important e ca cei responsabili să ia măsurile necesare”, a povestit aceasta.

Intervievat, primarul orașului Negrești, Cristi Rusu, a comentat că „sigur lucrările nu au fost făcute temeinic”. „După cum se vede, sigur lucrările nu au fost făcute temeinic, că altfel nu s-ar fi întâmplat acest lucru. Şi tare îmi e că mai sunt şi alte zone din oraş, în acelaşi proiect, în care se poate întâmpla acest lucru”, a spus edilul.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Strada a fost reabilitată cu bani europeni, în anul 2011, de către Compania Națională de Investiții. Opt ani mai târziu, mai multe artere din oraș au fost decopertate pentru lucrări de canalizare, iar recepția s-a făcut în 2020. Pentru lucrările de refacere s-a turnat și o placă de beton, și o plasă de fier sudat, pentru un plus de siguranță, însă stratul de beton a fost prea mic.

„Nu este acoperită pentru că ea se află în garanţie, am înştiinţat Compania Naţională de Investiţii şi firma care a executat lucrările aici, ea mai are un an de garanţie, noi nu putem interveni în acest moment. Dacă intervenim noi să reabilităm pierdem garanţia lucrării”, a mai spus primarul Cristi Rusu.

Cum au rezolvat autoritățile problema?

Simplu! Au împrejmuit groapa cu patru bănci și o bandă subțire, iar aum așteaptă ca firma care s-a ocupat de asfaltare să refacă drumul.

Citeste si:
VIDEO O șoferiță beată a omorât 4 oameni, în Iași
VIDEO O șoferiță beată a...

„Orașul Negrești se află pe o rețea de canale, foste beciuri, nu avem de unde ști unde se află. Probabil din cauza scurgerii din subsol s-a surpat aceasta strada”, a completat oficialul Cristi Rusu.

Autoritățile locale au făcut demersuri la Compania Națională de Investiții, cât și la constructor, aflat acum în insolvență, pentru a repara drumul în cel mai scurt timp.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.