Negrești, județul Vaslui: O șoferiță s-a prăbușit cu mașina într-un crater de 2 metri, în drum spre casă
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18:30, duminică seara, pe strada Mihail Sadoveanu din Negrești, la câțiva metri de sediul biroului local de taxe și impozite. Femeia se deplasa cu autoturismul pe șosea și a simțit, din senin, cum mașina se afundă în asfalt. Ea a povestit experiența traumatizantă pe o rețea de socializare, unde i-a avertizat pe conducătorii auto să fie atenți la capcanele din oraș.
„Sperietura mea nu a fost ușoară. S-a surpat sub mașina mea, în timp ce mergeam, instinctul a fost să accelerez și să trag stânga de volan spre mijlocul străzii” , a explicat femeia, după ce a reușit să evite, în ultimul moment, căderea în groapa nou formată.
„Am sunat imediat la 112, mașina mea era în mijlocul străzii. Nu știam exact în ce stare este, dacă mai pornește, plus că trebuia semnalizat ca atare acel crater. Poliția a venit, m-a întrebat în ce stare e mașina, am pornit-o, ne-am uitat la ea și am constatat că un cauciuc era tăiat în mai multe locuri și janta îndoită.
După un timp, am văzut că nu mai era nimeni prin preajmă. Acum nu știu dacă trebuia să dau vreo declarație, având în vedere că eu am anunțat poliția. Paguba mea a fost doar o roată. Experiența, în sine, și sperietura depășesc cu mult orice pagubă. Important e ca cei responsabili să ia măsurile necesare”, a povestit aceasta.
Intervievat, primarul orașului Negrești, Cristi Rusu, a comentat că „sigur lucrările nu au fost făcute temeinic”. „După cum se vede, sigur lucrările nu au fost făcute temeinic, că altfel nu s-ar fi întâmplat acest lucru. Şi tare îmi e că mai sunt şi alte zone din oraş, în acelaşi proiect, în care se poate întâmpla acest lucru”, a spus edilul.
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...

Strada a fost reabilitată cu bani europeni, în anul 2011, de către Compania Națională de Investiții. Opt ani mai târziu, mai multe artere din oraș au fost decopertate pentru lucrări de canalizare, iar recepția s-a făcut în 2020. Pentru lucrările de refacere s-a turnat și o placă de beton, și o plasă de fier sudat, pentru un plus de siguranță, însă stratul de beton a fost prea mic.
„Nu este acoperită pentru că ea se află în garanţie, am înştiinţat Compania Naţională de Investiţii şi firma care a executat lucrările aici, ea mai are un an de garanţie, noi nu putem interveni în acest moment. Dacă intervenim noi să reabilităm pierdem garanţia lucrării”, a mai spus primarul Cristi Rusu.
Cum au rezolvat autoritățile problema?
Simplu! Au împrejmuit groapa cu patru bănci și o bandă subțire, iar aum așteaptă ca firma care s-a ocupat de asfaltare să refacă drumul.
VIDEO O șoferiță beată a omorât 4 oameni, în Iași

„Orașul Negrești se află pe o rețea de canale, foste beciuri, nu avem de unde ști unde se află. Probabil din cauza scurgerii din subsol s-a surpat aceasta strada”, a completat oficialul Cristi Rusu.
Autoritățile locale au făcut demersuri la Compania Națională de Investiții, cât și la constructor, aflat acum în insolvență, pentru a repara drumul în cel mai scurt timp.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Deutsche Bank avertizează că un val de credite neplătite în Statele Unite şi...
Sursa: futurebanking.ro
-
Câte calorii are vinul? Când și în ce cantitate este sănătos să îl bem?
Sursa: kudika.ro
-
Costică Mișaca, Taco Bell: Bucătăria mexicană e nouă pentru România, dar...
Sursa: retail.ro
-
Ucraina intensifică acțiunile ofensive lângă Bahmut
Sursa: wall-street.ro