Pacienții din Huși, județul Vaslui, au rămas fără secția de Pneumologie, în plin sezon de îmbolnăviri cu viroze și gripă. Motivul? Singurul medic pneumolog din Spitalul Municipal este în concediu de odihnă, întrerupt de unul medical.

În plin val de gripă și viroze, secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui e închisă

Este o situație critică la Spitalul Municipal Dimitrie Castroian din Huși. Singurul medic de pe secția de Pneumologie a intrat în concediu, prin urmare secția a fost suspendată.

„A fost în concediu de odihnă, care a fost întrerupt de concediu medical. Nimeni nu este încântat, când un coleg este în concediu medical”, a declarat George Smău, director medical, pentru Observator.

În plin sezon de îmbolnăviri, pacienții vor fi direcționați la spitalele din Vaslui și Bârlad. „Pentru infecţiile respiratorii pacienţii se pot adresa în primul rând medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate care sau în structură cabinete de medicină internă, boli infecţioase. Există un aflux de pacienţi. u este confortabil să fie transferaţi dintr-un loc în altul”, a spus Mihaela Vlada, director executiv DSP Vaslui.

Lipsa medicilor în oraș, o obișnuiță

„Sunt mai multe secții cu un singur medic”, a spus un localnic.

„Ne deranjează, dar dacă nu vor să vină că e orașul mic, salariile sunt mici”, a afirmat un altul.

Orice secție ar trebui să aibă cel puțin doi medici de specialitate. De cele mai multe ori, însă, calculul de pe hârtie nu se arată și în practică.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.